Elk huis is anders, dus ook de manier waarop je Ring-apparaten instelt.

Elk huis is anders, dus ook de manier waarop je Ring-apparaten instelt.

Ring biedt volledige thuisbeveiliging in elke prijsklasse en voor elk type huis - van een huis in Schotland tot een woonboot in Amsterdam. Ring-gebruikers passen hun apparaten aan hun woonomgeving aan. De ideale manier om je Ring-apparaten in te stellen is daarom afhankelijk van je situatie. We helpen je graag met enkele eenvoudige tips voor het instellen van je Ring-apparaten.

Je apparaat instellen

 • Wanneer je een Ring-apparaat op je woning installeert, moet je de camera zo richten dat openbare ruimten en aangrenzende woningen buiten het zicht zijn. In de gebruikershandleiding van je apparaat kun je zien hoe je de gewenste beeldhoek instelt.
 • Gebruik indien nodig de Ring-app om het bereik en de gevoeligheid van de bewegingsdetectie in te stellen of selecteer via personaliseerbare bewegingsdetectie het gebied binnen de beeldhoek van je apparaat waar je op beweging wilt controleren.
 • Gebruik de aanpasbare privacyzones om gebieden in de beeldhoek van de camera te markeren die je wilt blokkeren in het livebeeld en de video-opnamen.
 • Je kunt bewegingsdetectie op je Ring-apparaat ook helemaal uitschakelen, zodat het livebeeld of de video-opname alleen wordt geactiveerd wanneer er wordt aangebeld of wanneer je livebeeld zelf opent in de Ring-app. Voor video-opnamen is een abonnement op Ring Protect vereist.
 • Als je geen audio wilt opnemen, kun je dit uitschakelen in de Ring-app.

Het beveiligingsoverzicht gebruiken

 • Maak jezelf vertrouwd met het Beveiligingsoverzicht in de Ring-app. Hier vind je instellingen waarmee je de beveiliging van je account verder kunt verbeteren, zoals verplichte verificatie op basis van twee factoren, waarmee je voorkomt dat onbevoegden toegang krijgen.
 • Voeg gedeelde gebruikers toe aan de door jou gekozen Ring-apparaten. Hiermee kunnen je gezinsleden de videodeurbel- of camerawaarschuwingen bekijken en ontvangen, of het alarm in- en uitschakelen wanneer ze thuiskomen of naar bed gaan. Zo behoud je de controle over alle instellingen. Je kunt gedeelde gebruikers op elk gewenst moment toegang verlenen of hun toegang intrekken.
 • Als je een Ring Protect-abonnement hebt, kun je de opslagperiode voor je video's instellen op maximaal 30 dagen. Je kunt de video's ook op elk moment verwijderen via de Ring-app.

 Buren informeren

 • Vertel je buren, verhuurder of andere relevante partijen dat je je woning extra gaat beveiligen voordat je het apparaat installeert. Afhankelijk van de lokale wetgeving moet je mogelijk om toestemming vragen van al deze partijen voordat je het apparaat installeert. We moedigen alle gebruikers van Ring aan om alles in het werk te stellen om alle regels na te leven.
 • Als een videodeurbel of een beveiligingscamera voor buiten geen optie is voor je huis, kun je overwegen een Ring Indoor Cam of Stick Up Cam in je huis te plaatsen om je voordeur van binnenuit in de gaten te houden.
 • Tot slot moet je bezoekers en buren ervan bewust maken dat er audio- en video-opnamen worden gemaakt. Dit kun je doen door de gratis meegeleverde Ring-stickers op een goed zichtbare plek te plakken. Op deze manier weet iedereen die je huis bezoekt dat de woning wordt beschermd door een Ring-apparaat dat video en audio kan opnemen.

Meer informatie

Zoals altijd moet je jezelf vertrouwd maken met de huidige vereisten in je regio. Zo zorg je ervoor dat je voldoet aan de lokale wetgeving en dat je de privacy van je buren respecteert. Vraag bij twijfel om advies.

Raadpleeg voor meer informatie over de beste installatie van je apparaten ook de installatiegids. Meer informatie vind je op onze privacypagina.

Deel dit artikel