Met het nieuwe beveiligingsoverzicht kunnen Ring-gebruikers belangrijke privacy- en beveiligingsinstellingen beheren

Met het nieuwe beveiligingsoverzicht kunnen Ring-gebruikers belangrijke privacy- en beveiligingsinstellingen beheren

Bij Ring willen we woonwijken veiliger maken. Hierbij staan onze toegewijde gebruikers centraal: zij werken samen om hun buurt te beveiligen. Privacy, beveiliging en gebruikerscontrole zijn meer dan leuke gadgets; het zijn de hulpmiddelen waarmee mensen hun huis, gezin en de wijk kunnen beveiligen.


Daarom introduceren we vandaag het nieuwe beveiligingsoverzicht in de Ring-app, waarmee gebruikers privacy- en beveiligingsinstellingen kunnen beheren via één eenvoudig, gebruiksvriendelijk dashboard. Je kunt deze functie vinden via het pictogram in de vervolgkeuzelijst, in de linkerbovenhoek van de Ring-app. Met dit overzicht kunnen gebruikers:


  • Nagaan of ze tweestapsverificatie hebben ingeschakeld voor hun Ring-account.

  • Inzichtelijk krijgen welke apparaten en gekoppelde accounts zijn geautoriseerd om in te loggen bij hun Ring-account - en deze toestemming(en) naar wens intrekken.

  • Gedeelde gebruikers toevoegen aan en verwijderen uit hun account.

Bij ons hebben veiligheid en privacy altijd topprioriteit gehad. Het nieuwe beveiligingsoverzicht is een van de vele nieuwe functies waarmee klanten meer controle krijgen over de beveiliging en privacy van hun apparaat.

 Accountbeveiliging weergeven en beheren


In het beveiligingsoverzicht wordt de tweestapsverificatiestatus van het account boven in het nieuwe dashboard weergegeven. Als je nog niet eerder tweestapsverificatie hebt geautoriseerd, hoef je slechts een paar keer te klikken in de app om deze functie eenvoudig te openen en in te schakelen voor extra beveiliging. Wanneer tweestapsverificatie is ingeschakeld, moet je de unieke verificatiecode opgeven die naar je telefoonnummer wordt verzonden wanneer jij of iemand anders probeert in te loggen bij het Ring-account. Hiermee verklein je de kans aanzienlijk dat iemand zonder je toestemming toegang krijgt tot je Ring-account.


En geen zorgen; als je familieleden of vrienden toegang wilt geven tot Ring-apparaten, kun je deze nog steeds toevoegen (en verwijderen) als Shared User (Gedeelde gebruiker). Dit kan vanuit het beveiligingsoverzicht in de Ring-app. Je hoeft inloggegevens nooit met anderen te delen. Laat ze hun eigen inloggegevens aanmaken door gedeelde gebruikers toe te voegen, zodat je altijd zelf in de hand hebt wie toegang heeft tot je account.


Het beveiligingsoverzicht is ook handig voor mensen die meerdere apparaten gebruiken om het Ring-account te openen en te beheren, zoals een tablet in combinatie met een mobiele telefoon en/of een werkcomputer. Met de nieuwe functie kun je elk apparaat zien dat verbinding kan maken met je Ring-account en kun je ze eenvoudig loskoppelen wanneer je maar wilt. Vanuit het beveiligingsoverzicht kun je ook elke aan je Ring-account gekoppelde app of service (zoals Alexa) afzonderlijk bekijken en loskoppelen wanneer dat nodig is.


En nu?


Bij Ring willen we doorlopend belangrijke privacy-, beveiligings- en beheersfunctionaliteiten aan onze gebruikers blijven leveren. Daarom is dit slechts het begin. Toekomstige versies van het beveiligingsoverzicht zullen gebruikers meer privacy- en beveiligingsfuncationaliteiten laten bekijken en beheren.


Volg nu een volledige rondleiding door het nieuwe beveiligingsoverzicht door hier te klikken of het overzicht te openen in de Ring-app.

Deel dit artikel

Andere verhalen