Gezin uit Amsterdam vindt gemoedsrust en een wereldwijde fanbase

Gezin uit Amsterdam vindt gemoedsrust en een wereldwijde fanbase

Randi en haar man Jake kochten vorig jaar een Ring Floodlight Cam nadat er was ingebroken op hun woonboot in Amsterdam. Dit bracht hen naast gemoedsrust een wereldwijde fanbase die alle avonturen van hun kat volgt.

Dit is hun verhaal.

 

Langs de deuren

"We waren naar een halloweenfeest in een café hier in de buurt'', vertelt Randi. "Toen we ‘s avonds thuiskwamen, zag ik dat de deur was geforceerd en er was ingebroken. Ons huis was compleet leeggeroofd." Ze herinnert zich alles nog precies. "Het was een van de ergste dingen die we ooit hebben meegemaakt. Er was daarvoor nog nooit eerder bij ons ingebroken."

Na de inbraak vroegen Randi en Jake bij hun buren of zij misschien iets hadden gezien. Helaas bleek dat niet het geval. Maar ze zagen dat een van hun buren een Ring Floodlight Cam had, en het koppel besloot hun voorbeeld te volgen.

"Toen we thuiskwamen, zei ik tegen mijn man: we moeten ook een Ring-camera kopen. Met zulke duidelijke beelden hadden we misschien de daders kunnen vastleggen. Hadden we maar eerder zo’n camera gehad." 

 

Online community 

Hoewel Randi en Jake de Ring in eerste instantie om veiligheidsredenen hadden gekocht, begon het apparaat ook iets anders te filmen: hun kat Puko. "We kregen af en toe bewegingsmeldingen, en dat bleken katten te zijn. De camera toonde Puko en we zagen hem dingen doen als in de boom springen of insecten vangen. Ik vond het erg grappig, dus downloadde ik de opnames van de Ring-app."

Randi en Jake hebben nu een eigen YouTube-kanaal waarop al Puko’s avonturen te zien zijn. "Vanwege Covid-19 had ik veel tijd om te leren hoe je video’s bewerkt. Ik vond een eenvoudig videobewerkingsprogramma, begon te leren hoe je kleine verhaallijntjes kunt maken, en zo ontstond Puko's Porch - een YouTube-pagina voor mijn kat Puko, gemaakt van de Ring-video’s die hij en zijn vrienden elke nacht maken."

De video’s van Puko en zijn vrienden hebben inmiddels een eigen online community. "Er kijken mensen in Australië, Nieuw-Zeeland, Thailand, China en de Verenigde Staten naar Puko," zegt Randi. "Het is echt cool dat we die groep hebben opgebouwd. Omdat we momenteel helaas niet kunnen reizen voelt het, door contact te maken met deze mensen, toch alsof we een stukje van de wereld zien."

 

Gemoedsrust

Naast het hebben van een wereldwijde fanbase voelen Randi and Jake zich nu veiliger dan ooit. "Het gaf zoveel gemoedsrust toen we in december op vakantie gingen naar Thailand. We hoefden ons geen zorgen te maken over onze boot, omdat we alles konden volgen. Maar het beste aan onze Ring-camera vind ik toch dat we onze buurtkatten kunnen volgen!"

Vanwege de gebeurtenissen van dit jaar besteden Randi en Jake momenteel hun meeste tijd op hun Amsterdamse woonboot, wat een stuk aangenamer is geworden door de avonturen van Puko. "Elke ochtend begin ik de dag met een kop koffie en zie ik de Amsterdamse katten in actie bij mij voor de deur. Wie heeft Real Housewives of de Kardashians eigenlijk nog nodig als hij katten heeft?”

Deel dit artikel