Extra lagen beveiliging en controle

Extra lagen beveiliging en controle

Het is de missie van Ring om woonwijken veiliger te maken en we streven ernaar om onze gebruikers gemoedsrust te geven omdat ze erop kunnen vertrouwen dat hun huizen veiliger zijn. Privacy, beveiliging en controle leveren is essentieel voor het bereiken van onze missie. Daarom luisteren we naar wat onze gebruikers zeggen en nemen we extra stappen, zodat je er zeker van kunt zijn dat je huis en je persoonlijke gegevens veilig zijn wanneer je onze producten gebruikt.

Extra accountbeveiliging voor iedereen

We nemen digitale beveiliging en privacy serieus en blijven aanvullende manieren ontwikkelen om je nog meer controle en transparantie te bieden voor je Ring-account en je persoonlijke informatie.

Toegevoegde verificatielaag

Hoewel we al gebruikmaken van tweestapsverificatie, maken we vanaf vandaag een tweede verificatielaag verplicht voor alle gebruikers wanneer ze inloggen bij hun Ring-account. Deze extra verificatie voorkomt dat onbevoegde gebruikers toegang krijgen tot je Ring-account, zelfs als ze beschikken over je gebruikersnaam en wachtwoord.

Zo werkt het: telkens wanneer je inlogt op je Ring-account ontvang je een eenmalige code van zes cijfers om je inlogpoging te verifiëren. Je moet deze code invoeren voordat we je toegang verlenen tot je Ring-account. Hetzelfde geldt voor alle gebruikers met wie je je account deelt. Je kunt ervoor kiezen om deze eenmalige toegangscode te ontvangen via het e-mailadres dat je voor je Ring-account hebt opgegeven, of op je telefoon als sms-bericht. Met deze verplichte code controleren we of jij echt degene bent die probeert in te loggen op je account. Vandaag beginnen we deze verplichte tweede laag uit te rollen naar onze gebruikers.

Weten wanneer iemand inlogt op je account

Als je weet wanneer iemand inlogt op je account, kan dat handig zijn om verdachte inlogpogingen te signaleren. In december jongstleden hebben we inlogmeldingen voor Ring-accounts geïntroduceerd, die we via e-mail naar je sturen om je te waarschuwen wanneer iemand vanaf een nieuw apparaat of een andere browser inlogt op je account. We blijven deze inlogmeldingen verzenden, zodat je onmiddellijk stappen kunt ondernemen om je account te beveiligen als je niet degene bent die heeft ingelogd.

Nieuwe tools voor het beheer van externe serviceproviders

Ring verkoopt je persoonlijke gegevens aan niemand. We werken af en toe samen met externe serviceproviders die gespecialiseerd zijn in het leveren van verschillende handige diensten, zoals het sneller identificeren en oplossen van je problemen wanneer je contact opneemt met de klantenservice van Ring, het bieden van gepersonaliseerde Ring-aanbiedingen en -kortingen, en het melden van belangrijke waarschuwingen met betrekking tot je apparaten, zoals wanneer de batterij bijna leeg is. Door samen te werken met deze externe serviceproviders kunnen we je de best mogelijke Ring-ervaring bieden.

 In een poging nog meer transparantie, privacy en controle te bieden, vind je hier de eerste van talrijke stappen die we nemen om je te helpen bij het beheren van de informatie die wordt gedeeld met externe serviceproviders:

Controle over externe serviceproviders: met onmiddellijke ingang zetten we tijdelijk het gebruik van de meeste analysediensten van derden in de Ring-apps en op de Ring-website stop, terwijl we eraan werken om gebruikers meer mogelijkheden bieden om zich hiervoor af te melden in het Beveiligingsoverzicht. Begin dit voorjaar bieden we extra opties om het delen van informatie met externe serviceproviders te beperken.

Afmelden voor gepersonaliseerde advertenties: je kunt je nu afmelden voor het delen van je informatie met externe serviceproviders om gepersonaliseerde advertenties te ontvangen. Als je je hiervoor afmeldt, deelt Ring niet de informatie die nodig is om je persoonlijke advertenties te laten zien, maar je krijgt nu en dan nog wel niet-persoonlijke advertenties van Ring te zien. Hoewel wij van mening zijn dat gepersonaliseerde advertenties een betere gebruikerservaring kunnen bieden, kun je je vanaf deze week hiervoor afmelden bij het Beveiligingsoverzicht.

We zullen deze updates via e-mail aan onze gebruikers doorgeven wanneer ze worden uitgerold.

Toptips voor de beveiliging van je Ring-account en andere online accounts

Hier volgen een paar manieren om je Ring-account en andere online accounts veilig te houden:

  • Gebruik niet dezelfde wachtwoorden voor je verschillende online accounts, maar maak unieke, sterke wachtwoorden voor elk account.
  • Houd je telefoonnummers en e-mailadressen up-to-date bij je verschillende online accounts.
  • Voeg een pincode of wachtwoord toe aan je smartphone-account om ongeoorloofde wijzigingen in je mobiele account te voorkomen. Je kunt dit doen door in te loggen op je mobiele-telefoonaccount of door je mobiele provider te bellen.
  • Upgrade naar de nieuwste versie van je apps en besturingssystemen, met inbegrip van de nieuwste Ring-apps.
  • >Bekijk en beheer je vertrouwde apparaten in het gedeelte Authorised Client Devices (Geautoriseerde clientapparaten) van het Beveiligingsoverzicht in je Ring-app.
  • Voeg gedeelde gebruikers toe aan je Ring-account in plaats van je inloggegevens te delen. Je kunt gedeelde gebruikers ook weergeven en beheren in het Beveiligingsoverzicht.

De veiligheid en beveiliging van je account is onze prioriteit. We blijven oplettend en bieden meer transparantie en controle over je apparaten en persoonlijke gegevens, terwijl we je helpen om je huis en je Ring-account veilig te houden.

Deel dit artikel

Andere verhalen