Gebruikerstips: samen profiteren we van betere bescherming.

Gebruikerstips: samen profiteren we van betere bescherming.

Praat je met je buren over je huis en wissel je interieurtips uit? Klaag je dat het gras te lang wordt? Wissel je ideeën uit over thuisbeveiliging? Veel gebruikers wisselen in het voorbijgaan of vanuit de tuin ideeën uit met de buren, terwijl anderen online forums en sociale media gebruiken om aanbevelingen te doen. Onlangs hebben we op Facebook gevraagd welke beveiligingstips dit jaar belangrijk zijn volgens onze gebruikers. Hier delen we er een aantal.

Kleine veranderingen maken een groot verschil

Het lijkt misschien voor de hand liggend, maar je komt al een eind met ervoor te zorgen dat alle deuren en ramen gesloten zijn en dat je, hoe makkelijk dat ook lijkt, geen reservesleutels buiten het huis bewaart.

Een van de respondenten vertelde ons dat hij meer aandacht gaat besteden aan het 'opbergen van tuingereedschappen'. Het is inderdaad altijd verstandig om waardevolle spullen zoals tuiniersapparatuur, gereedschap en fietsen waar mogelijk uit het zicht te houden.

Zoals veel gebruikers aangaven: het zijn meestal de kleine veranderingen die een groot verschil maken.

Houd huisdieren in de gaten

Veel mensen zijn gek op hun huisdier, en er is dan ook een grote groep die graag hun viervoetige vrienden in de gaten wil kunnen houden. Een Ring-gebruiker vertelde ons dat hij 'graag een Stick Up Cam zou hebben om de kat in de gaten te houden, om er zeker van te zijn dat hij geen vogel, muis, eekhoorn of vleermuis heeft meegebracht!'

Heb je honden of katten? Trekken ze er veel op uit? Dan is de veelzijdige Stick Up Cam zeker het overwegen waard. Dankzij het draadloze ontwerp kun je de camera op elke plek plaatsen en deze verplaatsen wanneer je maar wilt. Op deze manier kun je jouw huisdieren altijd in de gaten houden.

Extra bescherming, dag en nacht 

Een tip die vaak werd genoemd: verlicht de gebieden rond het huis. 'Mijn oplossing is om mijn achtertuin van buitenverlichting te voorzien, aangezien die normaal heel donker is en we daardoor niet konden zien wat er zich daar afspeelde.'

De Spotlight Cam is een slimme oplossing voor mensen die wat licht willen hebben buiten de tuinschuur of aan de zijkant van hun huis. Het apparaat is verkrijgbaar met een aantal verschillende voedingsopties en kan vrijwel overal buiten het huis worden gemonteerd.

Recent onderzoek toont aan dat garages en schuurtjes al gauw voor meer dan 7000 euro aan spullen kunnen bevatten. Deze kostbaarheden in de gaten houden is heel eenvoudig, bijvoorbeeld door het installeren van een Spotlight Cam Solar.

En nu we het toch over de buitenkant van het huis hebben: als je een milieuvriendelijk voorbeeld voor de buren wilt stellen, kun je kiezen voor een weerbestendige Spotlight Cam Solar voor erbij. Je hebt maar een paar uur zonlicht per dag nodig om de camera voor 24 uur op te laden.

Als je een groter deel van de buitenruimte wilt verlichten, je auto in de gaten wilt houden of je oprit wilt verlichten, kun je kiezen voor de heldere stralen van de Floodlight Cam. Op deze manier bescherm je jouw huis dag en nacht.

Vrienden of familieleden betrekken

Veel mensen deelden tips over hoe ze vrienden of familieleden betrekken bij het beveiligen van hun huis.

Voor mensen die thuis werken is het misschien zinvol om familieleden aan de Ring-app toe te voegen  met de functie Gedeelde gebruiker. Zo kan iedereen die thuis is zien wie er aan de voordeur staat. Handig als er bijvoorbeeld veel pakketten worden bezorgd.

Het toevoegen van gedeelde of gastgebruikers aan Ring Alarm kan ook handig zijn als je wilt dat gezinsleden het alarm kunnen in- en uitschakelen wanneer ze thuis komen of naar bed gaan. Op deze manier profiteer je samen van nog betere bescherming.

Wil je meer handige tips van gebruikers? Misschien geven de ervaringen van Jamie en zijn jonge familie uit Schotland, zijn ouders Reg en Linda of het Amsterdamse echtpaar Randi en Jake - die op een woonboot wonen - je inspiratie om aan de slag te gaan.

Heb je zelf ideeën over thuisbeveiliging? Volg ons op Facebook en laat een reactie achter!

Deel dit artikel