Ring kondigt volledige versleuteling aan; updates voor privacy, beveiliging en gebruikersbeheer

Ring kondigt volledige versleuteling aan; updates voor privacy, beveiliging en gebruikersbeheer

Bij Ring liggen privacy, beveiliging en gebruikersbeheer aan de basis van alles wat we doen. In onze producten staan functies die deze principes uitdragen dan ook centraal. Dit betekent dat we doorlopend innoveren en nieuwe en betere manieren vinden privacy en veiligheid te garanderen – en om gebruikers zelf hun apparaten en persoonlijke gegevens te laten beheren.

Eerder dit jaar lanceerden we het beveiligingsoverzicht. Dit is een functie in de Ring-app waarmee je belangrijke privacy- en beveiligingsinstellingen, zoals het delen van video's en gekoppelde accounts, kunt beheren via één eenvoudig, gebruiksvriendelijk dashboard. Kort na de introductie van het beveiligingsoverzicht hebben we Tweestapsverificatie tot een vereiste gemaakt voor alle gebruikers en we zagen dat de branche ons voorbeeld volgde.

Aankondiging volledige versleuteling

Wij streven dagelijks naar meer privacy en veiligheid voor onze gebruikers. Daarom kondigen we met trots aan dat Ring later dit jaar als een van de eerste slimme thuisbeveiligingsaanbieders begin-tot-eind-versleuteling voor video zal bieden (ook wel end-to-end encryption). Hiermee bouwen we voort op onze bestaande beveiligingsfuncties, zoals versleuteling van alle video's van Ring-gebruikers tijdens het uploaden en in opslag, en komen we met een extra beveiligingslaag voor privacy en beveiliging. Vanaf vandaag vind je in het beveiligingsoverzicht de nieuwe pagina over videoversleuteling, waar je meer ontdekt over de beveiliging van je video's. Zodra begin-tot-eind-versleuteling beschikbaar is, kun je deze functie gratis vanuit je beveiligingsoverzicht inschakelen voor een of meer compatibele Ring-apparaten.

We vinden het belangrijk dat je zelf bepaalt wie je video's ziet. Met begin-tot-eind-versleuteling worden je video's op de Ring-camera van begin tot eind versleuteld. Je bent vervolgens de enige die de speciale sleutel heeft (die uitsluitend op je mobiele apparaat wordt opgeslagen), en alleen met die sleutel kun je de codering opheffen en de opnamen bekijken.

Extra updates voor gebruikersbeheer

Begin-tot-eind-versleuteling en onze nieuwe pagina over videoversleuteling in het beveiligingsoverzicht zijn slechts twee van de privacy- en beveiligingsupdates waar we de afgelopen maanden aan hebben gewerkt. Vandaag kun je als je een Ring Protect-abonnement hebt, ook zelf instellen hoe lang je Ring-video's in de cloud worden opgeslagen – en daarmee bepaal je zelf wanneer je video’s automatisch worden verwijderd.

Meer gemoedsrust bieden door het vergroten van gebruikersbeheer blijft onze prioriteit. Enkele van onze innovaties op het gebied van veiligheid zijn bijvoorbeeld betere beveiliging en strengere vereisten voor wachtwoorden, e-mailmeldingen wanneer aanmeldgegevens worden gewijzigd.

Leidend bij al onze producten is de doelstelling om jou – onze gebruikers – betere privacy, beveiliging en apparaat- en gegevensbeheer te bieden. We leggen de lat steeds weer hoger en blijven ons inzetten om je huis en je Ring-account veilig te houden.

Deel dit artikel

Andere verhalen