Korte dagen. Lange nachten. Altijd veilig.

Korte dagen. Lange nachten. Altijd veilig.

Het is herfst. Dat betekent regen, wind en 's avonds gezellig de kaarsjes aan. Het betekent ook kortere dagen en langere nachten. Daarom is Ring partner van de Nationale Inbraakpreventie Weken. Want juist nu wil je kunnen zien wat er in en om je huis gebeurt.

Preventie

Hoewel het aantal inbraken de laatste jaren sterk is gedaald, is elke inbraak er nog steeds één te veel. Daarom strijdt de stichting Nationale Inbraakpreventie Weken (NIPW) voor meer aandacht voor het beschermen van je huis.

"Een inbraak heeft vaak een enorme impact op de slachtoffers", aldus de stichting. "Een onveilig gevoel in het eigen huis, slecht slapen, boosheid, concentratieproblemen en irritatie zijn slechts enkele voorbeelden van zaken waar slachtoffers mee te maken kunnen krijgen. Los van de financiële gevolgen waar u door diefstal mee te maken kunt krijgen, zijn de gevolgen van een inbraak sowieso groot."

Daarom doet Ring mee met de Nationale Inbraakpreventie Weken en delen we graag een paar tips met je.

Verlichting

Inbrekers houden van het donker. Logisch natuurlijk. Het maakt ze minder zichtbaar voor jou, je buren of voorbijgangers. Daarom is het slim om je huis goed te verlichten. Dit kan met normale verlichting of met lampen die 's avonds automatisch aangaan of bewegingssensoren hebben. Hiermee maak je je huis een stuk minder aantrekkelijk voor ongewilde bezoekers. Hier zijn verschillende opties voor.

Neem bijvoorbeeld de Ring Floodlight Cam - een HD-beveiligingscamera geactiveerd door beweging met ingebouwde schijnwerpers, een alarmsirene en twee-weg-communicatie. Met object- en gezichtsdetectie heeft de Floodlight Cam de meest geavanceerde bewegingssensoren op het gebied van huisbeveiliging.

Dankzij een gezichtsveld van 140° kun je bewegingen om de hoek detecteren en niet direct zichtbare plekken in de gaten houden.

Zichtbaar

Bijkomend voordeel van het plaatsen van camera's is dat ze een afschrikkend effect hebben. Camera's zijn vooral erg handig. Want des te meer zicht jij op je huis hebt, des te meer je natuurlijk ziet. Zie je zelf verdachte bewegingen in of om je huis, kun je via je telefoon eenvoudig de sirene van deze camera's activeren.

Dat kan bijvoorbeeld met de Ring Spotlight Cam Battery - een draadloze HD-beveiligingscamera met twee-weg-communicatie en schijnwerpers. De camera biedt beveiliging overal waar je het nodig hebt.

Altijd thuis

De laatste tip: als jij thuis bent, zijn vreemden dat natuurlijk niet. Gelukkig ben je met Ring altijd thuis. Met onze Video Doorbells en Door View Cam zie je altijd wie er voor je deur staat. Open simpelweg de app op je telefoon en praat met degene die aanbelt.

Mocht je niet thuis zijn én de bewegingsmelding op je telefoon gemist hebben, kun je met Ring Protect de beelden tot 30 dagen terugkijken.

Of je nu thuis bent of niet, druk aan het werk bent of je telefoon niet bij de hand hebt, je hebt altijd een veilig huis in handen. Op de site van de stichting NIPW vind je nog veel meer informatie over inbraakbeveiliging.

Deel dit artikel

Andere verhalen

Categorieën