Vraag het een inbreker: hoe voorkom ik dat er thuis wordt ingebroken?

Vraag het een inbreker: hoe voorkom ik dat er thuis wordt ingebroken?

Je kunt op veel manieren voorkomen dat er in je huis wordt ingebroken. Maar sommige zijn effectiever dan andere.

KGW News in Portland wilde precies weten welke technieken om een huis te beveiligen echt werken, en welke niet. Daarom vroegen ze het de mensen die het konden weten: inbrekers.

KGW stuurde een enquête naar 86 gevangenen die op dit moment in Oregon hun straf voor inbraak uitzitten. Dit zijn hun tips om te voorkomen dat in jouw huis wordt ingebroken.

1. Laat de radio of tv aanstaan

Een van de beste manieren om inbraak te voorkomen is door de indruk te wekken dat er iemand thuis is. De meerderheid van de inbrekers zei dat ze huizen waarin de radio of tv aanstond overslaan.

Tips voor de beveiliging van je huis: als je een hoge energierekening wilt voorkomen, kun je een tijdschakelaar op je radio of tv zetten. Koop een slimme stekker waarmee je het apparaat dat je erop hebt aangesloten aan en uit kunt zetten met je telefoon of tablet.

Laat de radio en tv in ieder geval 's ochtend en in de voormiddag aanstaan, want dat zijn de piekmomenten voor inbraak (hier komen we straks op terug).

2. Zorg dat er een auto op de oprit staat

Ook dit is een goede manier om de indruk te wekken dat je thuis bent. De meeste ondervraagde inbrekers draaiden weer om als ze een auto op de oprit zagen staan.

Tips voor de beveiliging van je huis: waarschijnlijk is het geen optie om speciaal een auto te kopen om op de oprit te zetten. Maar als je toevallig toch een auto hebt die de hele dag in de garage staat, kun je die 's ochtends beter buiten zetten. Dit kan genoeg zijn om een dief ervan te weerhouden om in te breken.

3. Zorg dat inbrekers zich nergens kunnen verstoppen

Voor een inbreker is het heel belangrijk om uit het zicht te kunnen blijven. Daarom geven ze de voorkeur aan huizen die een stukje van de weg staan of worden afgeschermd door hekken, struiken of bomen.

Tips voor de beveiliging van je huis: zorg als het kan dat je tuin goed verlicht wordt en vanaf de straat in het volle zicht ligt. Probeer te voorkomen dat inbrekers zich ergens kunnen verstoppen.

4. Beveilig je voordeur

Als inbrekers kunnen kiezen tussen een raam ingooien of een deur intrappen kiest de meerderheid voor het intrappen van de deur. Inbrekers willen niet opvallen en hebben geen zin om zich te snijden aan glasscherven. Besteed dus eerst aandacht aan de beveiliging van de deuren voordat je andere delen van je huis aanpakt.

Tips voor de beveiliging van je huis: vervang eventuele holle houten buitendeuren zo snel mogelijk. Een deur van metaal of massief hout is veel moeilijker in te trappen, waardoor het waarschijnlijk langer duurt voordat de inbreker binnen is.

5. Houd je voordeur in de gaten

Alle door KGW geïnterviewde inbrekers zeiden dat ze altijd aanklopten of aanbelden voor ze ergens inbraken. De beste manier om een inbreker tegen te houden is dus door te reageren wanneer er iemand aanbelt of aanklopt.

Tips voor de beveiliging van je huis: we zijn natuurlijk een beetje bevooroordeeld, maar een Ring Video Doorbell is een geweldig hulpmiddel om je huis in de gaten te houden en op bezoek te reageren als je niet thuis bent. Ring stuurt direct een melding als iemand op de bel drukt of de ingebouwde bewegingssensoren activeert. Je ziet en hoort mensen bij de deur via je telefoon, tablet of pc en kunt zo ook met hen spreken.

Installeer vandaagnog een Ring Video Doorbell.

Voorkom inbraak met de Ring Video Doorbell.

6. Neem een beveiligingscamera

Beveiligingscamera's hebben een afschrikwekkende werking op inbrekers. De meeste geïnterviewde inbrekers gaven aan dat ze wel twee keer nadachten voor ze inbraken in een huis waarbij de beveiligingscamera van buitenaf te zien was.

Tips voor de beveiliging van je huis: de Ring Video Doorbell beveiligt de voordeur, maar met de Ring Stick Up Cam kun je het hele huis in de gaten houden. Net als de Video Doorbell stuurt de Stick Up Cam een melding als een bezoeker de ingebouwde bewegingssensoren activeert. Je kunt dan iedereen op je terrein zien en horen via je smartphone, tablet of pc, en een gesprek met de bezoeker voeren.

Installeer vandaag nog een Ring Stick Up Cam.

7. Neem een waakhond

Het zal je niet verbazen dat de angst om verscheurd te worden door een waakhond inbrekers enorm afschrikt. Kleine hondjes kunnen niet veel doen om een inbraak te voorkomen, maar alle inbrekers zeiden dat ze huizen met grote, luidruchtige honden uit de weg gingen.

Tips voor de beveiliging van je huis: er zijn alternatieven voor wie allergisch is of geen hond kan hebben. Je kunt bijvoorbeeld een Ring Chime verbinden met de Ring Video Doorbell. Je kunt dit apparaat het geluid van hard hondengeblaf laten afspelen als er iemand op je deurbel drukt of de bewegingssensoren activeert.

Koop vandaag nog een Ring Chime.

8. Blijf de hele dag alert

Als laatste vroeg KGW of de inbrekers bij voorkeur inbraken rond een bepaalde tijd. Ze waren het allemaal roerend met elkaar eens: de beste tijd was vroeg in de ochtend of middag, en vooral tussen half één en half drie. Waarom? Omdat de meeste mensen dan op hun werk of op school zijn.

Tips voor de beveiliging van je huis: je kunt niet altijd thuis zijn, maar je kunt inbrekers wel het idee geven dat er iemand is. Dat kan net zo effectief zijn. Volg de hierboven genoemde tips op en gebruik beveiligingsapparaten als de Ring Video Doorbell en de Stick Up Cam om de illusie wekken dat je altijd thuis bent - zo kun je inbraak voorkomen.

Deel dit artikel

Andere verhalen