5 dingen waar inbrekers op letten voordat ze ergens inbreken

5 dingen waar inbrekers op letten voordat ze ergens inbreken

De zomer komt eraan en dat betekent uitstapjes met het gezin en vakanties in het buitenland. Het betekent ook meer verlaten huizen.

Voordat je je koffer inpakt om van je welverdiende vakantie te gaan genieten, is het belangrijk dat je zeker weet dat hethuis in de periode dat je weg bent beschermd is tegen mogelijke indringers.

Inbrekers kijken altijd naar bepaalde aanwijzingen als ze op zoek gaan naar een huis om in te breken. Om te voorkomen dat je een van de meest gemaakte beveiligingsfouten maakt, hebben we een paar tips voor je verzameld om je huis en je waardevolle spullen te beschermen.

1. Hoge schuttingen of struiken

Je denkt wellicht dat je met hoge schuttingen of struiken mensen op een makkelijke manier weghoudt van je terrein. Maar voor inbrekers zijn dit juist heel handige verstopplekken. Eenmaal over de schutting zijn ze uit het zicht van mogelijke toeschouwers of buren.

2. Kranten of brieven in de brievenbus

Als je een langere periode van huis bent, is een krant die langer dan een paar uur uit de brievenbus steekt een duidelijke indicatie dat er niemand thuis is. Vraag een betrouwbare buur om de kranten voor je uit de brievenbus te halen als je weg bent.

3. Opscheppen op sociale media

Te veel delen op sociale media maakt je huis mogelijk kwetsbaar voor inbraken. Die prachtige tags van waar je bent en foto's van je mooie vakantiebestemming op Instagram, Facebook en Twitter laten potentiële dieven weten dat je niet thuis bent.

Ben je geen fervente gebruiker van sociale media, plaats dan niets over je vakantie terwijl je nog weg bent. Doe dat pas als je weer terug bent.

Als je toch niet kunt wachten om iets te delen, verwijder dan in elk geval de locatietag. Vertel mensen niet hoe lang je weg bent en deel het bericht alleen met een groep vrienden die je vertrouwt.

4. Een tafel in de hal

Een tafel in de hal is voor jou misschien de handigste plek om de sleutels neer te leggen aan het eind van de dag. Maar een inbreker kan deze met behulp van een haak door de brievenbus makkelijk te pakken krijgen. Bewaar de sleutels dus liever niet in de buurt van de deur, maar op een veilige plek.

5. Deuren met glas

Deuren met glas, vooral enkel glas, zijn makkelijk in te slaan. Een inbreker verschaft zichzelf zo direct toegang tot het slot of de deurklink aan de binnenkant. Kun je deze deuren niet vervangen door een wat veiligere variant, dan is het verstandig om te investeren in beveiligingsapparatuur die het huis in de gaten houdt.

Met bijvoorbeeld Ring Video Doorbells en beveiligingscamera's kun je het hele huis overzien terwijl je weg bent.

Ring stuurt je directe meldingen op je mobiel als mensen op je deurbel drukken of de ingebouwde bewegingssensoren activeren. Als je op de melding reageert, kun je de mensen op het terrein zien, horen en spreken via je smartphone, tablet en pc.

Bernard was op vakantie toen een vriendelijke bezoeker een cadeautje kwam afleveren. En ondanks de honderden kilometers afstand kon hij dankzij Ring toch een praatje met hem aanknopen.

Deel dit artikel

Andere verhalen

Categorieën