10 fouten die je niet moet maken bij het beveiligen van je huis

10 fouten die je niet moet maken bij het beveiligen van je huis

De beveiliging van je huis is iets waar je voortdurend aan moet denken en mee bezig moet zijn. Er is altijd wel iets wat beter kan, als je maar weet waar je op moet letten.

In deze blog lees je welke tien fouten mensen het vaakst maken als het gaat om de beveiliging van hun huis. Daarnaast geven we enkele tips om te zorgen dat je huis altijd goed beveiligd is, zodat jij en je gezin zich geen zorgen hoeven te maken.

1. Buiten een sleutel verstoppen

Het is eigenlijk heel vanzelfsprekend, maar verstop nooit een reservesleutel in je tuin. Ervaren inbrekers kennen alle gebruikelijke verstopplekjes, dus het is beter om gewoon te zorgen dat er geen sleutel te vinden is.

Als je echt een back-up nodig hebt voor als je jezelf per ongeluk buitensluit, geef dan een reservesleutel aan een betrouwbare buurman of buurvrouw of koop een slim deurslot dat je op afstand kunt openen, zelfs als je je sleutels niet kunt vinden.

2. Deuren en ramen open laten staan

Dit lijkt misschien een vanzelfsprekendheid, maar het gebeurt maar al te vaak dat mensen vergeten ramen en deuren te sluiten voordat ze weggaan. Op warme dagen kan het soms verleidelijk zijn om een paar ramen op een kier te laten staan terwijl je weg bent. Of je bent al laat en vergeet in de haast om de deur op slot te doen.

Maar door ramen en deuren open te laten, maak je het inbrekers wel heel makkelijk. Controleer dus altijd goed of alles dicht is voordat je thuis weggaat. Als je besluit slimme sloten te installeren, kun je altijd op je smartphone controleren of alles dicht is, ook als je niet thuis bent.

3. Je garagedeur niet beveiligen

Naast deuren en ramen is ook de garage meestal een zwakke plek in de beveiliging van je huis.

De meeste garagedeuren zijn met een universele afstandsbediening te openen en een inbreker kan zijn afstandsbediening eenvoudig afstemmen op je garagedeur. Inbrekers kijken vaak ook of er in de auto een garagedeuropener ligt. Even de autoruit intikken en ze staan zo bij je binnen. Daarnaast hebben veel garagedeuren een noodontgrendeling waarmee slimme inbrekers de garagedeur in enkele seconden kunnen openen.

Als je je eigendommen wilt beschermen, raden we aan om de garagedeuropener nooit in het zicht te leggen en je garage altijd te beveiligen met een zwaar hangslot of met een automatische deurvergrendeling die de garage automatisch vergrendelt zodra de poort dicht is.

4. Weinig verlichting buiten

Inbrekers willen zo snel en verdekt mogelijk naar binnen en weer naar buiten. Een huis met een donkere voor- of achtertuin is dus ideaal.

Zorg daarom dat je huis rondom goed verlicht is en er geen donkere hoekjes zijn. Hang bij de voordeur een lamp die de hele nacht aan blijft en plaats in de voor- en achtertuin een spot met bewegingssensor.

Onlangs heeft Ring de nieuwe Floodlight Cam geïntroduceerd, 's werelds eerste en enige HD-beveiligingscamera met ingebouwde schijnwerpers, een alarmsirene en tweerichtingsaudio. De Floodlight Cam streamt 1080p HD-video en is uitgerust met twee superheldere led-schijnwerpers. Zodra er beweging wordt gedetecteerd, begint hij met opnemen en worden de schijnwerpers ingeschakeld.

5. Je tuin voorzien van goede verstopplekjes voor inbrekers

Als je behoefte hebt aan wat privacy in je tuin, is het verleidelijk om een rand van dichtbegroeide struiken en hoge planten te plaatsen. Helaas is dit ook een ideale verstopplek voor inbrekers die je huis in de gaten willen houden.

Als je hele voortuin te zien is vanaf de straat, zal een inbreker zich wel twee keer bedenken voor hij probeert in te breken. Snoei de planten in je tuin regelmatig bij en gebruik accentverlichting en schijnwerpers om donkere hoekjes te vermijden.

6. Een ladder in je tuin laten staan

Woon je in een huis met meerdere verdiepingen? Zorg dan dat de ramen op de bovenverdieping altijd dicht zijn en berg je ladder op in een afgesloten garage of tuinhuisje.

Als je een ladder buiten laat liggen, maak je het inbrekers wel heel makkelijk om de bovenverdieping te bereiken. En als de inbreker overdag zijn slag slaat, zullen de meeste buren denken dat het een aannemer is die je hebt ingehuurd om wat klusjes te doen en dus geen alarm slaan.

7. Duidelijk maken dat je niet thuis bent

Een van de beste manieren om een inbraak te voorkomen, is door te zorgen dat het lijkt alsof je thuis bent, ook al ben je er niet.

Met een Ring Video Doorbell kun je bijvoorbeeld altijd en overal contact maken met wie er thuis aanbelt en zie, hoor en spreek je met je smartphone met wie er ook voor de deur staat, waar je ook bent. Door te reageren wanneer er iemand aanbelt, kun je de schijn ophouden dat je thuis bent, waar je ook bent. Klik hier om je Ring Video Doorbell meteen te bestellen.

8. Je plannen op sociale media posten

Het is een goed idee om je "vrienden" op sociale media niet al te zeer te vertrouwen. Er zijn allerlei horrorverhalen bekend van mensen die online aankondigen dat ze naar een evenement gaan en bij thuiskomst ontdekken dat er is ingebroken door mensen in hun sociale netwerken. Neem dus altijd het zekere voor het onzekere.

Wacht tot je terug bent voordat je je vrienden op sociale media vertelt wat je hebt gedaan. En als je toch niet kunt wachten om je plannen te delen, doe dat dan met een klein groepje mensen die je zeker kunt vertrouwen.

9. Geen zichtbare beveiliging buiten hebben hangen

Slimme inbrekers kennen de nieuwste beveiligingsapparatuur en vermijden huizen waarvan ze weten dat ze goed beveiligd zijn. Soms is alleen een beveiligingsbord al voldoende om inbrekers af te schrikken. Plaats dus snel zo'n bord en laat inbrekers weten dat je huis beveiligd is.

Sommige mensen proberen geld te besparen door nepcamera's op te hangen rond het huis, maar ervaren inbrekers weten precies welke nepcamera's er allemaal te krijgen zijn. Bij het beveiligen van je huis is goedkoop duurkoop, maar er zijn wel degelijk manieren om geld te besparen op effectieve beveiligingsoplossingen.

In plaats van een traditioneel alarmsysteem te installeren, dat al gauw een paar duizend euro per jaar aan onderhoudskosten met zich meebrengt, kun je je eigen beveiligingssysteem opzetten dat je eenvoudig zelf kunt installeren en onderhouden. Met een Home Security Kit van Ring heb je bijvoorbeeld een videodeurbel voor je deur en Stick Up Cams voor rondom het huis en kun je je huis en tuin eenvoudig in de gaten houden vanuit één eenvoudig dashboard in de gratis Ring-app.

10. Alleen traditionele beveiligingssystemen gebruiken

Helaas zijn de meeste traditionele beveiligingssystemen reactieve oplossingen die niet echt gericht zijn op het voorkómen van inbraak. De meeste traditionele alarmen gaan namelijk af op het moment dat er een inbraak wordt gepleegd, maar op dat moment kun je eigenlijk weinig meer doen om de inbreker tegen te houden.

Met slimme beveiligingsapparatuur die verbonden is met wifi heb je de beveiliging van je huis altijd in eigen handen en kun je bij verdachte activiteit meteen reageren om inbraak te voorkomen.

Als je bovenstaande tips toepast en je huis uitrust met de nieuwste beveiligingstechnologie, kun je met een gerust hart de deur uit.

Deel dit artikel

Andere verhalen