Inwoners van Kansas City gaan gezamenlijk het gevecht aan met de misdaad in hun wijk

Inwoners van Kansas City gaan gezamenlijk het gevecht aan met de misdaad in hun wijk

Dinsdagochtend, 04:30 uur. Een man uit Portland krijgt een melding van zijn Ring Video Doorbell Pro. Op de beelden ziet hij iemand weglopen met een tas uit zijn portiek. Instinctief rent de man de straat op en achtervolgt de dief.

"Hé! Maak dat je wegkomt", schreeuwt hij. "Bel de politie!"

Dit alles gebeurde in een doorgaans rustige straat in de hechte wijk Grant Park in het noordoosten van Portland. De buren werden wakker van het hulpgeroep van de man die de dief achterna zat.

"Ik werd wakker omdat ik iemand hoorde schreeuwen", zei Maran Sheils, een vrouw die verderop in de straat woont.

Toen de buren naar buiten kwamen om te zien wat er aan de hand was, ontdekten ze nog iemand die zich in de buurt schuilhield. Een vrouw dit keer, die volgens de politie een paar huizen verderop in iemands auto werd ontdekt door Maran en de andere buurtbewoners.

"De vrouw zei dat ze gewoon op bezoek ging bij haar tante", vertelt Maran aan KATU News. "Het was overduidelijk dat dat niet waar was, want […] we wisten daar haar tante daar niet woonde."

Maran zei dat de vrouw volgens de politie van Portland gestolen waar uit de auto van de bewoner bij zich had, maar de politie kon niet bevestigen dat de vrouw is gearresteerd.

De voortvluchtige man is ontsnapt, maar volgens de politie heeft hij in de haast om weg te komen zijn tas laten vallen. Ze zijn ervan overtuigd dat ze hem aan de hand van de tas en de videobeelden van Ring kunnen opsporen en achter tralies kunnen zetten.

De man die de verdachte achterna rende, wil graag anoniem blijven, maar hij vertelde KATU News dat het een impulsieve actie was. Hij gaf aan dat je als simpele burger niets kunt beginnen tegen dit soort criminelen, en daar zijn wij van Ring het mee eens. Maar wat volgens de man wel nuttig is, is een Ring Video Doorbell om je woning te beveiligen.

De buurtbewoners van Grant Park zijn natuurlijk bezorgd over de diefstallen, maar ze zeggen dat er wel vaker mensen op de loer liggen in de wijk. Gelukkig staan de buurtbewoners altijd voor elkaar klaar.

"En dat weten we ook allemaal", zegt Maran. De hechte relatie is wat de gemeenschap veilig houdt. "Buren zorgen voor elkaar."

Bij Ring zijn we er trots op dat we gemeenschappen helpen om criminaliteit in hun woonwijk te verminderen. Uit onze samenwerking met de politieafdelingen van Los Angeles blijkt dat als buren elkaar helpen, we allemaal een steentje kunnen bijdragen om misdaad te bestrijden. Het voorval in Grant Park en vele vergelijkbare voorvallen laten zien dat we allemaal kunnen helpen gemeenschappen overal ter wereld veiliger te maken.

Deel dit artikel

Andere verhalen

Categorieën