Innovatie voor iedereen: al 10 jaar slimme thuisbeveiliging.

Innovatie voor iedereen: al 10 jaar slimme thuisbeveiliging.

Tien jaar geleden keek ik op een nieuwe manier naar iets alledaags: de deurbel. Dit apparaat kon nuttiger en praktischer, besloot ik. Vervolgens kwam ik met de zogeheten Doorbot, de uitvinding waar Ring uiteindelijk uit voortkwam. 

Dit jaar keek ik vol bewondering op de CES in onze stand rond: we zijn al zo ver gekomen als bedrijf. Sinds de Doorbot hebben we doorlopend gewerkt aan meer gemak en gemoedsrust door beveiliging voor thuis te innoveren. Van traditionele beveiligingssystemen gingen we naar eenvoudig te installeren, betaalbare apparaten - van Ring Alarm tot beveiligingscamera's voor binnen en buiten. Zo kan iedereen kiezen voor passende thuisbeveiliging.

Van een enkel product groeiden we door naar zes verschillende modellen videodeurbel en een hele reeks slimme beveiligingsproducten. Om nog preciezer te zijn: we hebben ons aanbod uitgebreid naar 50 apparaten in 5 categorieën waarmee we tientallen miljoenen gebruikers in 30 landen elke dag meer gemoedsrust kunnen bieden.

Ook in de toekomst blijven we innoveren. We breiden ons aanbod uit op basis van verschillende kernelementen: deze bepalen de gebruikservaring van Ring en helpen ons bij onze missie om buurten veiliger te maken.

Bewegingsdetectie
We krijgen steeds meer meldingen op onze smartphones, die we vaak automatisch negeren. Vanuit Ring willen we dat gebruikers alleen relevante informatie krijgen wanneer ze dat nodig vinden. Hier komt bewegingsdetectie om de hoek kijken. 

Bewegingsdetectie vormt een van de kernelementen van onze beveiliging. Je weet meteen wat er speelt wanneer er een bewegingssensor wordt geactiveerd. Hierop kun je actie ondernemen en tweerichtingsspraak en livebeeld inzetten. 

We hebben de lat voor bewegingsdetectie intussen hoger gelegd door geavanceerde bewegingsdetectie en radarsensors met 3D-bewegingsdetectie in onze apparaten te gebruiken. Bovendien verfijnen we de techniek voor meer nauwkeurigheid en om nog beter aan te sluiten op de wensen van gebruikers.

Computertoezicht en AI
Willen gebruikers wat anders, dan moeten onze apparaten met hen meegroeien. We gebruiken de nieuwste AI voor nuttige, intuïtieve functies in meerdere videodeurbellen, zoals zicht vanuit vogelperspectief en klopdetectie.

Apparaten als de Video Doorbell Pro 2 bieden sinds 2022 pakketdetectie. Hiermee creëer je een specifieke zone, zoals een portiek of oprit, en krijg je een melding wanneer binnen die zone een pakket wordt gedetecteerd. Dit soort toepassingen maakt dat je zelf meer kunt bepalen over welke informatie je krijgt.

Centrale bediening en toegankelijkheid

Via de Ring-app komt de echte magie van Ring tot leven. Voor de app vond ik het belangrijk dat je op één plek gemakkelijk toegang hebt tot al je apparaten, om hier alles naar wens aan te passen. Dankzij de naadloze interface kun je gemakkelijk livebeeld openen, krijg je snel toegang tot tweerichtingsspraak, en kun je zelfs de standen van Ring Alarm wijzigen om bijvoorbeeld in de stand Thuis geen bewegingsmeldingen te krijgen. Daarnaast kun je in de app ook je Ring-apparaten aan elkaar koppelen, zodat ze gezamenlijk je huis nog beter kunnen beschermen.

Voeding en verbinding
Gebruikers willen graag kunnen kiezen wat bij hen past, en dat geldt ook voor hoe hun apparaten van stroom worden voorzien. Met onze eerste videodeurbel wist ik dat we met een optie op batterijvoeding de meeste waarde zouden bieden voor het grootste aantal gebruikers. Daarna hebben we echter ook opties toegevoegd met bedrading en zelfs op zonne-energie, zodat we meer keuze konden bieden.

Onze deurbellen en beveiligingscamera's zijn alleen niet heel nuttig als ze niet verbonden blijven met het netwerk van de gebruiker. Bij onze eerste videodeurbel merkten we dat een grotere afstand tot de router vertraagde wifi opleverde. Dit losten we op met de Chime Pro. Dankzij de ingebouwde wifiversterker blijft een Ring Video Doorbell of beveiligingscamera werken, zelfs als de router aan de andere kant van het huis staat.

Oplossingen als deze maken dat je atijd kunt vertrouwen op je apparatuur van Ring.

Privacy voorop
Privacy en veiligheid vormen onze basis. We waren dan ook een van de voorlopers in het verplicht stellen van tweestapsverificatie en versleutelden onze video's van begin tot eind. Andere functies zijn onder meer audio in en uit kunnen schakelen, bewegingszones personaliseren om alleen in bepaalde gebieden beweging te detecteren, en het kunnen instellen van privacyzones om niet-relevante gebieden uit te sluiten van het camerabeeld.

Tien jaar vooruit
Een uitvinding kan levens veranderen. Denk bijvoorbeeld aan alledaagse apparaten als een oven of koelkast: van sommige uitvindingen weet je niet hoe nuttig ze kunnen zijn tot ze er zijn. Intussen zijn ze niet meer weg te denken.

Tien jaar geleden was een videodeurbel ons ook nog vreemd. Intussen is het één van de eerste slimme apparaten voor thuis die we kopen. Ik word blij en trots als ik hoor hoe Ring heeft geholpen verloren huisdieren te vinden en inbraken te voorkomen. Daarnaast blijkt het zelfs een manier om in contact te blijven met verre familie.

In de afgelopen 10 jaar zijn we al ver gekomen en ik kijk met nog meer enthousiasme naar de toekomst. We denken altijd groot, zowel voor de apparaten die we leveren als alle gebruikers de consistente Ring-ervaring aanbieden. Ik kijk dan ook uit naar wat we nog meer voor je kunnen betekenen.

Deel dit artikel