Data Protection Day: beveiliging in een handomdraai.

Data Protection Day: beveiliging in een handomdraai.

Op 28 januari nemen landen over de hele wereld deel aan de Data Protection Day. Deze dag van de gegevensbescherming is bedoeld om mensen bewuster te maken van het belang van privacy respecteren en gegevens beschermen. Bij Ring liggen deze principes ten grondslag aan alles wat we doen. Elke dag werken we aan nuttige functies voor gebruikers met volle inzet voor privacy, veiligheid en gebruiksbeheer.

De juiste privacy- en beveiligingsinstellingen voor je slimme apparaten bepalen kan uitdagend lijken. Daarom willen we dat onze privacyfuncties intuïtief zijn en dat je ze eenvoudig en gemakkelijk aan je specifieke behoeften aan kunt passen.

Vanuit Ring willen we iedereen helpen hun apparaten verantwoord te gebruiken. Omdat privacy niet voor iedereen hetzelfde is, laten we soms de keuze aan de gebruiker. Iedereen kan zo thuisbeveiliging naar eigen wens vormgeven.

Regent het, dan pak je een paraplu mee, en ga je naar het strand, dan smeer je jezelf in met anti-zonnebrandcrème. Een stukje op de motor? Dan zet je je helm op. Op dezelfde manier heeft Ring op alle apparaten mogelijkheden voor een extra beschermlaag die je zelf instelt.

Van een paar favoriete functies leggen we uit hoe je ze makkelijk instelt:

End-to-end-versleuteling voor video's: deze begin-tot-eind-versleuteling biedt een extra beschermingslaag voor video- en audio-opnamen van compatibele Ring-apparaten . Onlangs hebben we deze ondersteuning voor video's uitgebreid naar apparaten die op batterijen werken. Ook deze populaire producten kunnen dus geavanceerde versleutelingsoptie krijgen.

Privacyzones bieden je de mogelijkheid om gebieden aan te geven die moeten worden uitgesloten, zoals de voordeur van je buren. Met deze functie kun je gebieden aanwijzen die je uit het zicht van je camera wilt houden, zodat ze niet zichtbaar zijn in livebeeld en niet worden opgenomen. Privacyzones helpen je bij het beschermen je eigen privacy en die van de buren.

Bewegingszones: hiermee kun je een specifiek gebied bepalen waarop je de bewegingsdetectie wilt richten. Door je bewegingszones te tekenen kun je gebieden met veel verkeer uitsluiten, zoals aan een drukke straat, waardoor je het aantal valse bewegingswaarschuwingen kunt verminderen. Deze zeer eenvoudige functie is beschikbaar voor zowel bedrade apparaten als voor apparaten op batterijen. Hiermee kan je Ring-apparaat nog effectiever zijn werk doen.

Audio in- of uitschakelen: hiermee kun je gemakkelijk audiostreaming en opnemen in- of uitschakelen voor je Ring-videodeurbel of -beveiligingscamera. Als de audio is uitgeschakeld, kun je geen geluid meer horen als je een bewegingsgebeurtenis, livebeeld, of een beantwoorde melding bekijkt. Ga via de Ring-app naar de privacy-instellingen voor je apparaat om de audio te deactiveren.

Status gedeactiveerd apparaat: biedt je een veilige manier om de video's in je Ring-account op te slaan bij het overzetten of upgraden van Ring-apparaten. Dit betekent dat je nu toegang hebt tot opgeslagen gebeurtenissen en video's, zelfs nadat het apparaat uit je account is verwijderd of het eigendom is overgedragen aan een andere gebruiker. Houd er rekening mee dat het deactiveren van een apparaat een permanente actie is.

Privacy, beveiliging en gebruiksbeheer horen bij Ring; we willen onze gebruikers alles bieden wat ze nodig hebben om hun gegevens te kunnen beschermen. Bezoek ons Helpcentrum voor meer informatie over onze privacy- en beveiligingsfuncties.

Deel dit artikel