Ring blijft veilig – belangrijke informatie over beveiligingsmaatregelen

Ring blijft veilig – belangrijke informatie over beveiligingsmaatregelen

Beste Ring-gebruikers,


Je hebt mogelijk in het nieuws gehoord of gelezen dat de diensten van Ring kwetsbaar zouden zijn.We hebben vanzelfsprekend onderzoek gedaan naar deze beweringen en hebben geen bewijs gevonden van een ongewenste inbreuk op het systeem of netwerk van Ring.


Recentelijk werden wij gewezen op incidenten waarbij personen met slechte bedoelingen de gegevens van Ring-gebruikers (zoals gebruikersnaam en wachtwoord) vanaf een aparte, externe en niet aan Ring gerelateerde dienst bemachtigd hadden om deze vervolgens te gebruiken om op Ring-accounts in te loggen. Het is helaas zo dat als personen dezelfde gebruikersnaam en hetzelfde wachtwoord voor meerdere diensten gebruiken, het mogelijk is dat iemand met slechte bedoelingen hiermee toegang krijgt tot meerdere accounts.


Naar aanleiding van dit incident hebben wij de nodige actie ondernomen en onder meer een blokkade toegepast op enkele Ring-accounts waarvan bekend was dat zij onder deze actie hadden geleden. Wij hebben contact opgenomen met de gebruikers voor wie dit gold. Als extra veiligheidsmaatregel raden we aan om als Ring-gebruiker je wachtwoord aan te passen en tweestapsverificatie in te schakelen.


Wij hebben het vertrouwen van onze gebruikers zeer hoog in het vaandel staan en we nemen de veiligheid van onze producten en diensten heel serieus. Uit voorzorg moedigen wij dan ook alle Ring-gebruikers aan om onderstaande veiligheidsmaatregelen te nemen en hiermee te zorgen dat je Ring-account altijd veilig blijft:

1. Schakel tweestapsverificatie in: in de Ring-app kun je in de accountinstellingen tweestapsverificatie inschakelen. Dit geeft een extra beveiligingslaag. Je ontvangt dan een unieke code per sms op het moment dat iemand (of je dit nu zelf bent of iemand anders) probeert in te loggen in je Ring-account.

2. Voeg gedeelde gebruikers toe: geef je inloggegevens nooit aan anderen. Wil je toegang delen tot je Ring-apparaten, voeg hen dan als gedeelde gebruiker toe.

3. Gebruik voor elk account een ander wachtwoord: door verschillende gebruikersnamen en wachtwoorden te gebruiken voor elk account verklein je het risico dat iemand je gegevens van andere inlogsystemen gebruikt om in te loggen bij Ring. Een wachtwoordbeheerder kan je helpen om eenvoudig al je wachtwoorden op een centrale plek op je computer te bewaren, of – als je dat zou willen – in de cloud. Dat betekent dat je maar één wachtwoord hoeft te onthouden om bij al je wachtwoorden te komen. Alle belangrijkste browsers hebben ingebouwde wachtwoordbeheerders, en er zijn ook veel commerciële aanbieders die je helpen om je wachtwoorden terug te vinden en op verschillende apparaten te gebruiken.

4. Gebruik sterke wachtwoorden: gebruik wachtwoorden die cijfers, letters (zowel hoofd- als kleine letters) en symbolen bevatten, maak je wachtwoord lang en zorg dat er geen woorden of zinnen in staan die ook in het woordenboek voorkomen. Gebruik ook liever geen herkenbare patronen, zoals 123 of abc. Het is nog beter om een wachtwoordgenerator te gebruiken die een willekeurig wachtwoord voor je genereert, zodat je een uniek wachtwoord hebt voor elk account dat je gebruikt.

 

We realiseren ons dat een beveiligingsproduct kiezen om je huis mee te beschermen een weloverwogen en belangrijke keuze is. Daarom werken we doorlopend aan het uitbreiden van onze beveiligingsmaatregelen zodat je Ring-account en Ring-apparaten veilig blijven.


Heb je vragen of heb je hulp nodig bij het wijzigen van je wachtwoord of het inschakelen van tweestapsverificatie? Neem dan gerust contact met ons op via helpmij@ring.com.

Deel dit artikel

Andere verhalen