Ring kondigt de internationale beschikbaarheid aan van begin-tot-eind-versleuteling voor video's.

Ring kondigt de internationale beschikbaarheid aan van begin-tot-eind-versleuteling voor video's.

Bij Ring willen we altijd innoveren, zeker als het gaat om veiligheid en privacy. Hierbij vinden we het belangrijk dat gebruikers zelf in de hand hebben wat er met hun gegevens gebeurt.  Onze apparaten en diensten worden dus ook hierop aangepast.

Iedereen kijkt op een andere manier naar privacy. Daarom zetten we ons bij Ring in voor meer controle vanuit de gebruikers, met als nieuwste innovatie een reeks instellingen die gebruikers een extra beveiligingslaag biedt. 

Lancering begin-tot-eind-versleuteling voor video's*

Eerder dit jaar kondigden we een proefversie aan van de begin-tot-eind-versleuteling voor video's. Dit was toen alleen beschikbaar voor gebruikers in de VS. Inmiddels hebben we hard gewerkt om gebruikers over de hele wereld van deze optie te laten profiteren*. 

Dit past bij onze visie: bij Ring vinden we namelijk dat jij als gebruiker bepaalt wie je video's mag bekijken.  Ring versleutelt video's daarom standaard wanneer ze worden geüpload naar de cloud (tijdens de overdracht) en wanneer worden opgeslagen op de servers van Ring (at rest). Daar komt nu bij dat je met geschikte Ring-apparaten kunt kiezen voor begin-tot-eind-versleuteling voor video's als extra beveiligingslaag.

Met deze instelling zorg je ervoor dat je video's alleen kunt bekijken op het mobiele apparaat dat je daarvoor aanwijst. Je kunt deze beveiligingsoptie zelf instellen via de Ring-app. 

Extra veiligheid, zelf in de hand 

Soms gaat extra beveiliging ten koste van de gebruikerservaring. Vanuit Ring willen we hetzelfde gebruikersgemak, maar dan wel met meer keuzevrijheid op het gebied van beveiliging en privacy. Onze nieuwe functies sluiten hierop aan.

Vanaf vandaag kun je als Ring-gebruiker zelf een tweede verificatiekeuze kiezen: per sms of via een verificatie-app. Daarnaast implementeren we CAPTCHA in de Ring-app [en de Neighbors-app] als aanvullende beveiliging voor accountgegevens. CAPTCHA is een manier om geautomatiseerde aanmeldingspogingen van kwaadwillenden tegen te gaan. Ga voor meer informatie naar de hulppagina's over de verificatie-app via Ring.com. 

Tot slot lanceren we een nieuw, geautomatiseerd proces waarmee gebruikers zelf veilig hun oude Ring-apparaten** kunnen overdragen aan een nieuwe eigenaar zonder contact op te nemen met de klantenservice. De nieuwe eigenaar scant tijdens de installatie het apparaat en volgt de instructies in de Ring-app. Tijdens dit proces krijgt de oorspronkelijke eigenaar een melding. Vervolgens worden alle video's en gebeurtenissen losgekoppeld van het account van de oorspronkelijke eigenaar voordat het apparaat aan de nieuwe gebruiker wordt overgedragen. Natuurlijk staan we bij Ring graag voor je klaar als je bij dit proces ondersteuning nodig hebt. De optie is een aanvulling voor gebruikers die dit proces liever zelf in de hand hebben. 

Meer informatie

We zijn heel blij met alle uitgerolde opties en blijven nadenken over nieuwe, nuttige functies en diensten die je verder kunnen helpen. Bij onze missie om woonwijken voor iedereen veiliger te houden past tenslotte ook dat we alle gebruikers de controle geven over privacy en gegevensbescherming.

Voor onze whitepaper en meer informatie over de begin-tot-eind-versleuteling voor video's ga je naar ring.com/end-to-end-encryption

Ga naar onze hulppagina's voor meer informatie over de privacy- en beveiligingsprocedures van Ring, stapsgewijze instructies voor het inschakelen van begin-tot-eind-versleuteling voor video's, en een uitgebreide lijst met geschikte apparaten. 

 

* Begin-tot-eind-versleuteling voor video's is in sommige gebieden mogelijk niet beschikbaar. Onder meer de plaatselijk geldende wetgeving kan dit beïnvloeden.

** Zelf een apparaat overdragen is niet mogelijk als het apparaat geregistreerd staat als gestolen, is geregistreerd voor begin-tot-eind-versleuteling, of is gekoppeld aan een Ring Protect-abonnement.

Deel dit artikel