Inwoners van Portland betrappen twee dieven dankzij Ring Pro

Inwoners van Portland betrappen twee dieven dankzij Ring Pro

De afgelopen maand waren de huizen van de wijk Waldo (Kansas City, Missouri, VS) meerdere keren het doelwit van inbrekers. De inwoners hebben er genoeg van. Ze gaan gezamenlijk het gevecht met de misdaad aan, met de hulp van videodeurbellen van Ring.

Kate Burger, inwoonster van Waldo, kocht een paar maanden geleden een Ring Video Doorbell in de hoop dat de bel nooit een misdaad zou hoeven vastleggen. Maar afgelopen donderdag ontving Kate een melding van haar bel terwijl ze op haar werk was. Toen ze de Ring-app opende zag ze een onbekende man met een pakketje van Amazon wegrennen bij haar voordeur.

 

"Ik moest de beelden wel vier keer bekijken voor ik begreep wat er nu eigenlijk gebeurde," zei Kate.

Een man rende naar de voordeur, greep het pakketje en ging ervandoor in een auto die op de oprit van de buren geparkeerd stond. Het incident werd vastgelegd door de Ring Video Doorbell. Kate zette de beelden onmiddellijk op de Facebook-pagina van de buurt. Daar hoorde ze dat ze niet de enige inwoner van Waldo was die met dit soort misdrijven te maken had gehad.

"Op kerstavond probeerde een man bij ons binnen te dringen, hij wilde dat we de deur voor hem open zouden doen," zei een van de buurtbewoners.

"Wij zijn zojuist beroofd tussen 78th Street en Grand Avenue," verklaarde een andere buurtbewoner de volgende dag. "We zijn overvallen in ons eigen huis."

"Vrijdag is er ingebroken bij mijn dochter, op haar verjaardag nog wel," meldde een andere buurtbewoner een paar dagen later.

En dat is nog niet alles. Op de dag dat het pakket werd gestolen bij Kate gebeurde hetzelfde bij twee andere huizen in de straat. Minder dan twee kilometer verderop werd nog een stel het slachtoffer van diefstal, alleen was het pakket dat bij hen werd gestolen veel waardevoller dan dat van Kate.

"Het waren de bruidsmeisjesjurken van mijn verloofde," zegt een inwoner van Waldo die graag anoniem wil blijven. "We waren verdrietig en boos en wisten niet wat we moesten doen."

De dieven gingen met de jurken naar de J Crew-winkel waar ze een paar dagen daarvoor waren gekocht en ruilden ze voor een cadeaubon. Gelukkig vertrouwde de winkelmanager het niet en hij hield de jurken apart. Toen het stel J Crew belde om het incident te melden, gaf de winkelmanager de jurken terug. Hij maakte de cadeaubon direct ongeldig voordat hij kon worden ingewisseld.

De toekomstige bruidegom is blij met de eersteklas service van J Crew, maar het stel blijft gespannen.

"De volgende keer komen ze misschien wel binnen," zei hij. "En je wilt geen ruzie met mijn verloofde."

Maar net als Kate Burger en veel andere inwoners van Waldo neemt het stel de diefstallen zeker niet licht op. Ze gebruiken de lokale Facebook-pagina en media om de misdaadgolf onder de aandacht te brengen en in groepsverband actie te ondernemen.

"Kijk maar uit," waarschuwt Kate de dieven. "We houden je in de gaten! En zoals je kunt zien schaffen veel mensen zo'n deurbel aan, dus dat zal zeker verschil maken."

Over de hele wereld gebruiken gemeenschappen zoals Waldo de sociale media en Ring om een nieuw soort digitale buurtbewaking in te stellen. Ring legt de kracht van beveiliging in handen van gebruikers en helpt gemeenschappen om samen sterk te staan tegen misdaad. Zo maken we zowel je huis als je stad veiliger.

Deel dit artikel

Andere verhalen

Categorieën