Een nieuwe stap in innovatie en evolutie.

Een nieuwe stap in innovatie en evolutie.

Meer dan tien jaar geleden was ik aan het hobby’en in mijn garage. Toen miste ik steeds de deurbel en liep daarmee pakketjes mis. Ik dacht: "Waarom kan ik met mijn smartphone niet zien wie er voor de deur staat?" Met behulp van mijn 3D-printer, een beetje solderen en een tripje naar de winkel werd de Ring Video Doorbell geboren.

Sindsdien zijn we ver gekomen. En ik zeg 'we' omdat John Modestine, August Cziment, en Karni Baghdikian met mij in de garage zijn begonnen en vandaag de dag nog steeds bij Ring werken. Ring heeft van de deurbel meer gemaakt dan alleen maar een knop aan de buitenkant van het huis. Het is nu een betekenisvol apparaat met echte impact, waarmee het onze missie ondersteunt om wonen veiliger te maken. Vandaag de dag verkopen we vijftig apparaten in vijf kerncategorieën over de hele wereld. Naast videodeurbellen voor de voordeur bedienen we intussen het hele huis van binnen en buiten, met camera's, alarsystemen en sensoren. Onze nieuwste aanwinst is er voor onderweg: de dashcam voor in je auto.

Sinds 2012 hebben we geweldige triomfen ervaren, net als vernietigende tegenslagen. We zette een cruciale stap voorwaarts toen we in 2018 onderdeel werden van Amazon. In de afgelopen vijf jaar ben ik gegroeid van een hectische ondernemer tot iemand die op grote schaal een verschil maakt voor klanten. Waar ik het meeste uit haal is wanneer ik onze impact in woonwijken terugzie. Ik hoop dat ik in de loop der tijd zelfs een goede manager ben geworden, maar dat zou je aan mijn team moeten vragen. 😊

Uitvinden is mijn ware passie. Ik kijk voortdurend naar hoe we kunnen innoveren om onze gebruikers te bieden wat ze willen. Om die reden besloot ik mijn rol te verschuiven naar Chief Inventor en een nieuwe CEO aan te nemen.

Voor het Ring-team is dit oud nieuws. Ik deelde dit overgangsplan vorig jaar juni met hen met de belofte dat we de juiste persoon zouden vinden voor ons volgende hoofdstuk. Nu stel ik graag onze nieuwe CEO aan je voor: Elizabeth (Liz) Hamren. Zij sluit zich bij ons aan vanuit Discord, waar ze COO is. Liz heeft veel ervaring met onder meer consumentenapparaten en abonnementsdiensten en het bouwen en lanceren van een aantal van de meest innovatieve en geliefde consumentenproducten, zoals de Oculus en Xbox. Toen wij elkaar acht jaar geleden ontmoetten, was Ring nog piepklein en had ik onze missie alleen nog gedeeld met ons team, vooral omdat toch niemand anders luisterde. Zelfs toen begreep Liz wat ik aanvoelde over de sector. We wilden geen snellere chip of glanzender plastic, we wilden met ons werk veranderen hoe mensen positief konden denken over beveiliging. Sindsdien voel ik me met haar verbonden. Daarom voel ik me vereerd dat ze zich aansluit bij ons team.

Liz gaat Ring, Blink, Amazon Key en Amazon Sidewalk vanaf 22 maart leiden. Ik ga me concentreren op het uitvinden van nog meer geweldige producten met Liz. Misschien houd ik zelfs iets meer vrije tijd over.

Ring is succesvol geworden dankzij ons geweldige team, van het kleine groepje in mijn garage tot de inmiddels duizenden toegewijde teamleden van vandaag.

Natuurlijk mag ik ook onze gebruikers niet vergeten, die altijd een verlengstuk van ons team zijn geweest. Zij delen nuttige feedback waarmee wij onze producten beter kunnen maken, en ze ondersteunen ons wanneer we dat het hardst nodig hebben. Ik wil die miljoenen gebruikers bedanken voor het vertrouwen dat zij in Ring hebben gesteld en voor het blijven geloven in onze missie. Ik heb mijn e-mailadres altijd op de doos van Ring-apparaten gezet en ik probeer elke e-mail te lezen. Met veel gebruikers heb ik zelfs regelmatig contact. Ik vind het altijd leuk om te horen hoe onze apparaten en services een positieve invloed hebben gehad op de levens van gebruikers, en mijn postvak blijft open voor nieuwe berichten.

Tot slot heb ik een paar woorden voor mijn vrouw, Erin, en mijn zoon, Oliver, die altijd mijn grootste steun vormen. Zonder hen is de kans groot dat Ring het nooit verder had geschopt dan zomaar een idee dat ik in de garage had.

Ik hoop over tien jaar een bericht te schrijven waarin we terugkijken op hoe we verandering bleven omarmen en onze missie en impact hebben uitgebreid. Tot die tijd ga ik weer aan het werk.

Jamie

Oprichter en Chief Inventor
j@ring.com

Deel dit artikel