'Doggie Door Burglar' in Mesa, Arizona werd betrapt door Ring

'Doggie Door Burglar' in Mesa, Arizona werd betrapt door Ring

De 21-jarige Donato Garcia Jr. werd ervan verdacht wekenlang hele buurten in Mesa (Arizona) te hebben geterroriseerd. Garcia, die de bijnaam 'Doggy Door Burglar' kreeg, wordt ervan verdacht dat hij door hondenluikjes naar binnen kroop om in te breken in huizen.

De inwoners van Mesa werden steeds wanhopiger omdat er niet genoeg bewijs was om de 'Doggy Door Burglar' op te kunnen pakken, maar dankzij de gebruiker van een Ring Video Doorbell zit Garcia inmiddels achter de tralies.

Om een uur of drie 's nachts registreerde de Ring Video Doorbell van Dale Viers beelden van een verdachte bezoeker die rond de voordeur sloop. Dale deed een paar dagen later aangifte, maar omdat de onbekende man niets strafbaars had gedaan was de politie niet geïnteresseerd in de videobeelden.

Een paar dagen later zag Dale op tv-zender ABC15 een nieuwsbericht over de 'Doggy Door Burglar' die in drie huizen in de buurt had ingebroken. Hij herkende de verdachte onmiddellijk: het was de indringer die door zijn Ring Video Doorbell was vastgelegd. Dale nam direct contact op met de nieuwszender en vertelde dat hij videobeelden had van de verdachte. ABC15 wilde de beelden graag hebben, en gebruikte ze voor een nieuwsbericht.

Niet lang daarna hoorde Dale dat de 'Doggy Door Burglar' bij drie andere huizen in de straat was opgedoken, een paar minuten nadat Garcia hurkend bij Dales voordeur was gesnapt door zijn Ring Video Doorbell. De man had ingebroken in een schuur, een auto geplunderd en een fiets en elektrisch gereedschap gestolen.

Getuigen van eerdere inbraken bevestigden dat de indringer op Dale's video de 'Doggy Door Burglar' was. Met dit ondersteunende bewijs had de politie opeens een zaak tegen de verdachte.

De volgende dag werd Garcia gearresteerd.

 

Het is wel duidelijk dat de Ring Video Doorbell bijdraagt aan de veiligheid van je huis en je gezin. En het positieve Ring-effect verspreidt zich in de hele gemeenschap.

We hebben al een aantal verhalen uitgelicht over buurten die gezamenlijk in actie zijn gekomen naar aanleiding van door Ring opgenomen beelden. Onder meer in wijken in Columbus, Kansas City en Olympia zijn schurken achter de tralies gezet door de gezamenlijke kracht van Ring en sociale media. De arrestatie van de 'Doggy Door Burglar' is het zoveelste bewijs van het effect dat Ring kan hebben op proactieve gemeenschappen.

Ring helpt bij het opzetten van buurtbewaking in het digitale tijdperk. Gebruikers hoeven zich niet langer te behelpen met onvolledige signalementen van lokale criminelen en de wekelijkse buurtwachtvergadering, ze zijn nu bewapend met HD-video van Ring. Je kunt nieuws direct doorgeven en tot actie oproepen via sociale media en apps als Nextdoor. Als huizen beschermd worden door Ring, en bewoners met elkaar verbonden zijn via sociale media, dan kun je een Ring van beveiliging om de hele buurt leggen.

Deel dit artikel

Andere verhalen