Hoe Ring klantgegevens beter beschermt.

Hoe Ring klantgegevens beter beschermt.

Bij Ring zetten we ons altijd in voor betere beveiliging – en dat geldt natuurlijk ook voor het beschermen van je persoonlijke gegevens. Dat je zelf inspraak hebt in privé-informatie is belangrijk, vooral omdat iedereen een andere kijk heeft op privacy. Om die reden verbeteren we doorlopend hoe we je gegevens beschermen en wat je zelf op een veilige manier aan je instellingen kunt aanpassen om alles uit je Ring-producten te halen.


Zo beschermen we je gegevens
Om te zorgen dat je inloggegevens veilig blijven, vereist Ring dat je als gebruiker een sterk wachtwoord gebruikt. Daarnaast adviseren we je om unieke e-mail- en wachtwoordcombinaties te gebruiken. Ter aanvulling op deze beveiligingsmaatregelen controleren we regelmatig alle aanmeldgegevens die mogelijk via andere wegen dan via Ring zijn gelekt of buitgemaakt door kwaadwillenden. Het kan soms zo zijn dat er via andere bedrijven gegevens als gebruikersnamen, e-mailadressen en wachtwoorden op straat terecht zijn gekomen. Omdat veel mensen eenzelfde e-mailadres, gebruikersnaam en wachtwoord gebruiken voor meerdere accounts, houden wij datalekken in de gaten voor het geval je gegevens ergens online op te vragen zijn. Door dit proactief aan te pakken beschermen we gelijk je Ring-account.

Ring controleert op gelekte gegevens als gebruikersnamen en wachtwoorden op het moment dat je inlogt, een nieuw wachtwoord aanmaakt, of wanneer je je wachtwoord wijzigt. Mochten we zien dat je gegevens buiten Ring om gelekt zijn, dan kun je voor alle zekerheid niet inloggen tot je wachtwoord is gewijzigd.


Tot slot moeten iedereen gebruikmaken van tweestapsverificatie bij het inloggen op je Ring-account. We ondersteunen ook geschikte authenticator-apps, net als bestaande methodes als verificatie per sms. In de Ring-app zelf fungeert CAPTCHA als een extra beveiligingslaag tegen geautomatiseerde inlogpogingen van kwaadwillenden.


Functies die aansluiten op je wensen
Beveiliging betekent niet voor iedereen hetzelfde. Om die reden hebben we bij Ring naast bovenstaande stappen ook de flexibiliteit ingebouwd om zelf je Ring-apparaten en -account zo in te stellen dat het aansluit op je eigen behoeften. Of je nu al lang gebruikmaakt van Ring of net je eerste product hebt gekocht, we raden je aan om een kijkje te nemen bij het beveiligingsoverzicht van je belangrijkste privacy- en beveiligingsinstellingen. Vanuit dit dashboard in de Ring-app beheer je belangrijke accountinstellingen, zoals geautoriseerde apparaten en gedeelde gebruikers. Ook lees je hier meer over hoe Ring met je persoonsgegevens omgaat.

Opties voor geavanceerde videoversleuteling: Ring versleutelt video’s standaard bij het uploaden naar de cloud en bij opslag op de servers van Ring. We bieden daarnaast een geavanceerde encryptie aan voor wie graag gebruikmaakt van extra zekerheid: begin-tot-eind-versleuteling voor video’s*. Door deze optie in te schakelen worden je video’s met een extra slot afgeschermd. Je opent dit slot met een sleutel die alleen beschikbaar is op het mobiele apparaat dat je hiervoor hebt geregistreerd. 

Zelfserviceoverdracht voor apparaten**: er verandert regelmatig iets in je leven. Veel van onze gebruikers verhuizen, willen een upgrade voor hun Ring-apparaat of geven een oud Ring-apparaat aan iemand anders door. Door de zelfserviceoverdracht voor apparaten kun je makkelijk en veilig het eigendom van je Ring-apparaat overdragen naar een ander – zonder dat je onze klantenservice daarvoor hoeft te bellen.

Zoals gezegd zetten we ons altijd in om je gegevens veilig te houden, waarbij we ook begrijpen dat je hier graag zelf zeggenschap in hebt. Als gebruiker geven we je dan ook graag meer informatie om je te helpen om zelf je gegevens beter te beschermen: bezoek onze hulppagina’s om meer te weten te komen over onze privacy- en beveiligingsfuncties.

 
* Begin-tot-eind-versleuteling is mogelijk niet overal beschikbaar. Dit hangt onder meer af van lokale wet- en regelgeving.

** De zelfserviceoverdracht voor apparaten is niet beschikbaar als het apparaat geregistreerd staat als gestolen, als het apparaat is aangemeld voor begin-tot-eind-versleuteling, of als het is gekoppeld aan een Ring Protect-abonnement.

Deel dit artikel