Pre-Roll: een doorbraak op het gebied van videodeurbellen op batterijen

Pre-Roll: een doorbraak op het gebied van videodeurbellen op batterijen

Ik ben ontzettend trots op ons team dat de afgelopen vijf jaar heeft bijgedragen aan innovatieve, effectieve en betaalbare producten voor onze gebruikers. Sinds de introductie van onze eerste videodeurbel in 2013 blijft het team innovatieve apparaten en functies ontwikkelen om onze missie te bereiken: woonwijken veiliger maken.

Pre-Roll: een uniek voordeel voor videodeurbellen

Vandaag introduceren we de Ring Video Doorbell 3 Plus in Nederland - en wel met een gloednieuwe functie die we met twee jaar keihard werken hebben geperfectioneerd.

Pre-Roll toont vier seconden video voorafgaand aan de gedetecteerde beweging. Zo krijg je meer inzicht in waarom je een melding binnenkreeg via de Ring-app. Deze functie was eerder nooit mogelijk in een videodeurbel op batterijen en is vanaf vandaag exclusief beschikbaar voor onze nieuwste videodeurbel: de Ring Video Doorbell 3.

 

Pre-Roll is de volgende stap in de beveiliging van je huis: hoe meer informatie je hebt over wat er voor je deur gebeurt, hoe sneller je actie kunt ondernemen. Doordat je met Pre-Roll ziet waarom je een melding hebt gekregen, kun je adequater reageren.

Van uitdaging naar innovatie

Een functie als Pre-Roll voor een videodeurbel op batterijen was een uitdaging; we moesten de juiste balans vinden tussen batterijduur en prestaties. Dat vergde de juiste techniek en innovativiteit. Niemand wil namelijk een videodeurbel die elke week een nieuwe batterij nodig heeft, maar functies als de Pre-Roll vragen helaas veel stroom.

In 2017 gaven we een vergelijkbare functie aan onze deurbellen met vaste bedrading, wat enthousiast werd ontvangen. Ook deze innovatie kostte tijd, maar hier hoefden we ons geen zorgen te maken over de batterijduur. Vandaar dat het met vaste bedrading net wat makkelijker ging.

Het ontwikkelen van een vergelijkbare functie voor apparaten die op batterijen werken was echter veel moeilijker - de technologie bestond niet. Het team heeft de technologie daarom zelf uitgevonden.

De technologische doorbraak die Pre-Roll mogelijk maakte

Voor de juiste balans tussen batterijcapaciteit en prestaties was innovatie nodig op zowel hardware- als softwaregebied.

  • We beginnen bij de hardware. We hebben een nieuwe, innovatieve module met drie camera's ontwikkeld die het beeldmateriaal combineert met de beeldsignaalprocessor. Deze prestaties kennen een ultralaag energieverbruik en gaat daarmee niet ten koste van de levensduur van de batterij. Met deze nieuwe module, bestaande uit de drie afzonderlijke camera's die samen het volledige zichtveld kunnen vastleggen, geeft het een aanvulling op de hoofdcamera van het apparaat. Voor een langere levensduur van de batterij nemen de drie nieuwe camera's op in zwart-wit, met een lagere resolutie en met minder frames per seconde. De hoofdcamera van de Video Doorbell legt nog steeds beelden in kleur vast en met een hogere resolutie van 1080p HD.
  • Ook de software is opnieuw ontwikkeld. Voor onze nieuwe cameramodule moest de software communiceren met alle drie de camera's, om daarna de beelden naadloos samen te voegen tot één video. Aangezien de beelden niet als video worden opgenomen, maar meer als een time-lapse van foto's, moesten we het aantal frames per seconde precies goed krijgen en de software ontwikkelen die van de afzonderlijke frames een stabiele video maakt. Nog uitdagender was het om de automatische belichting niet op één, maar op drie camera's correct en consistent te krijgen. Alleen dan kon er een vloeiende video van vier seconden worden gemaakt voor de Pre-Roll-functie.

Nu we beide onderdelen tot in perfectie hebben uitontwikkeld, kunnen we een functie uitbrengen waar we heel trots op zijn: een betrouwbare Pre-Roll-functie die slechts een minimale invloed heeft op de prestaties van de batterij.

Ring Video Doorbell 3 Plus-gebruikers die een bewegingsmelding met livebeeld in hun Ring-app beantwoorden, kunnen ook de Pre-Roll-video bekijken die is gemaakt voordat de bewegingssensor werd geactiveerd. We laten deze zien als een beeld-in-beeldvideo om volledige context te bieden.

Ontworpen voor optimaal gebruiksgemak

Wanneer we een nieuw product of nieuwe functie maken, zien wij de privacy, beveiliging en gebruikservaring van klanten als prioriteit. Hoe helpt Pre-Roll je om je video's eenvoudig te beheren? We hebben de module met drie camera's ontworpen om maximaal vier seconden video op te nemen in een circulaire buffer in het lokale geheugen van de camera, dat voortdurend automatisch wordt overschreven. Er worden dus geen Pre-Roll-video's opgeslagen in de cloud van Ring, tenzij je een abonnement hebt op Ring Protect.

De nieuwe Pre-Roll-functie gebruiken

De Pre-Roll is een functie voor onze nieuwe Ring Video Doorbell 3 Plus, die vanaf vandaag verkrijgbaar is in Nederland. Hoewel alle gebruikers met Ring Video Doorbell 3 Plus toegang hebben tot Pre-Roll in het livebeeld, hebben abonnees van Ring Protect ook de mogelijkheid om de bewegingsgeschiedenis en de vier seconden van Pre-Roll te bekijken die zijn samengevoegd met de video van de hoofdcamera. Zo krijgen ze een compleet beeld van elke vastgelegde situatie. Net als de andere Ring-video's worden deze Pre-Roll-video's opgeslagen in je Ring-account in de cloud. De deurbel is ontworpen met het oog op gebruiksgemak voor de klant, dus hebben we het ook gemakkelijk gemaakt om de Pre-Roll-functie uit te schakelen als je deze liever niet gebruikt.

We zijn enthousiast over wat de nieuwe Pre-Roll-functie op batterijen betekent voor Ring en de toekomst van al onze producten voor thuisbeveiliging. We streven ernaar om van innovatieve beveiligingsfuncties zoals Pre-Roll de nieuwe standaard te maken.

De Ring Video Doorbell 3 Plus is per vandaag verkrijgbaar op  Ring.com en Amazon voor € 229.

Deel dit artikel

Andere verhalen

Categorieën