2 jaar later: een open brief aan Shark Tank

2 jaar later: een open brief aan Shark Tank

Beste Shark Tank,

Namens de 180 teamleden van onze kantoren in Santa Monica, Californië en Phoenix, Arizona wil ik jullie bedanken. Want zonder jullie zou ons bedrijf niet bestaan.

Het is vandaag precies 2 jaar geleden dat jullie onze aflevering uitzonden, op 15 november 2013. Op dat moment bestond het team uit acht mensen. We werkten vanuit mijn garage en stonden op het punt om failliet te gaan. Hoewel we af en toe iets verkochten, was het niet genoeg om de gigantische kosten te dekken die we zouden moeten maken om ons product en bedrijf uit te bouwen tot het niveau van nu.

 

 

We hadden een goed product en een geweldige missie: we wilden 'helpen misdaad te bestrijden'. Maar dat was niet genoeg om te komen waar we wilden zijn. We deden een beroep op Shark Tank in de hoop dat dit programma onze grote doorbraak zou worden, maar omdat er dat jaar 40.000 aanmeldingen waren, maakten we niet veel kans...

En toen werden we gebeld. We konden het nauwelijks geloven, we deden mee aan Shark Tank! Maar zoals ze zeggen, als iets te mooi klinkt om waar te zijn, dan is dat waarschijnlijk ook zo.

Veel mensen weten niet dat Shark Tank een gok blijft, zelfs nadat je bent 'gekozen' om mee te doen. Shark Tank vraagt een heleboel voorbereiding. Er moet een decor worden gebouwd, op kosten van het bedrijf zelf, en het oefenen en de repetities nemen minstens een maand in beslag. Het klapstuk is dat niet iedereen een deal kan sluiten. En zelfs nadat de aflevering is gefilmd, is er geen garantie dat deze ook echt wordt uitgezonden.

We stortten ons helemaal op Shark Tank. We gaven 10.000 dollar uit om de gevel van het huis als filmdecor na te bouwen. In de maand voor de opnamen concentreerde het hele team van acht mensen zich op Shark Tank, en ondertussen zorgden we dat het bedrijf gewoon doordraaide. We vonden alle aandacht geweldig, maar wat we eigenlijk wilden (of zeg maar nodig hadden), was het geld.

Jamie Shark Tank

Ik zal nooit vergeten dat ik de set afliep zonder een deal te hebben gesloten. Het was afschuwelijk. Ik kon niet geloven dat al dat harde werk niets zou opleveren. Natuurlijk wist ik wel dat we wat aandacht zouden krijgen als de aflevering werd uitgezonden (en zonder deal was de kans daarop kleiner), maar ik dacht niet dat het veel verschil zou maken.

Ik vond het verschrikkelijk om het team het nieuws te moeten brengen. Maar alles moest gewoon doorgaan, en we gingen weer aan het werk. We lieten ons niet afleiden en deden wat we konden.

Toen werd de aflevering uitgezonden... En ons leven veranderde voorgoed. Shark Tank gaf ons niet zomaar een bescheiden duwtje, het was buitengewoon. En het was niet iets dat maar een weekend duurde. Twee jaar later profiteren we er nog steeds van. De aflevering bleek achteraf miljoenen waard te zijn, maar zorgde vooral dat we veel geloofwaardiger en zichtbaarder werden voor onze partners in de branche.

Dankzij Shark Tank konden we meer ingenieurs aannemen en verder groeien. Het was alsof we de benzine in de auto hadden vervangen door vliegtuigbrandstof...

We worden nog steeds gedreven door onze missie om misdaad te bestrijden, en blijven bescheiden. We zijn begonnen in een garage, maar de afgelopen twee jaar zijn we heel ver gekomen.

 

 

Bedankt Mark Burnett, de Sharks, onze fantastische producer Kate Ryu en iedereen die meewerkt aan het programma. Jullie toewijding aan dit geweldige programma heeft ervoor gezorgd dat mijn team en ik de Amerikaanse droom nu zelf beleven.

Jamie

CEO en Chief Inventor, Ring

 

Deel dit artikel

Andere verhalen

Categorieën