Een man die verdacht werd van een reeks inbraken werd, dankzij Ring, gearresteerd door de politie in het Amerikaanse San Diego. De verdachte zit vermoedelijk achter minstens 19 woninginbraken in San Diego en Riverside Counties.

Eerder deze maand had de in Escondido wonende Amy Ramos aan de deur. Hij deed zich voor als verkoper. Wat Ramos niet wist, was dat het hele gesprek werd opgenomen door de Ring-videodeurbel van zijn klant.

//
//

Nog geen uur na deze ontmoeting werd er ingebroken in een woning aan de overkant van de straat. De beschrijving van de verdachte kwam overeen met Ramos, die op dat moment een donkere broek, een blauw shirt en een gestreepte stropdas droeg. Toen Amy lucht kreeg van de inbraak in de buurt deelde ze onmiddellijk de Ring-beelden met de plaatselijke politie en NBC 7 San Diego.

Ons team hoorde de dag erna van het incident en zette alles op alles om te helpen een eind te maken aan de criminele activiteiten van Ramos. We gingen in de aanval en gebruikten sociale media om het nieuws bekend te maken. We zetten snel een Ring Neighborhood Alert op onze socialmediakanalen.

Binnen enkele minuten zagen duizenden buurtgenoten de video van de verdachte. Onze sociale media werden overspoeld met tips.

Slechts een paar weken na het plaatsen van ons bericht werd Ramos gearresteerd in Encinitas. Iemand bij de politie herkende hem van de Ring-video en zette de achtervolging in.

//
//

Ramos vluchtte een parkeerterrein op, waar hij zijn pistool richtte op een man en zijn zevenjarige zoon. Hij nam ze mee in de auto en reed weg.

Ramos kwam niet ver. Op de North Coast Highway 101 sprong hij uit de auto toen hij geen kant meer op kon. Tijdens het wegrennen richtte hij zijn pistool op de politiemannen die hem hadden klemgereden. Zij besloten hem daarop in zijn arm en been te schieten. Ramos werd gearresteerd en werd veroordeeld voor kidnapping, autodiefstal en inbraak en wapenbezit tijdens een misdaad.

Dit beangstigende incident laat zien hoe effectief woningbeveiliging kan zijn als je steun krijgt vanuit de gemeenschap. De videobeelden van de Ring Video Doorbell van Amy Taylor zorgden voor de identificatie van Ramos, maar de dekking door de plaatselijke nieuwsmedia en de verspreiding via sociale media door Ring waren van essentieel belang voor zijn arrestatie. Als Amy niets had gehoord over de inbraak in de buurt en de videobeelden niet had gedeeld, zou Ramos misschien nog gewoon vrij rond lopen, op zoek naar het volgende slachtoffer.

Koop Ring Video Doorbell nu

Ring hield Amy's gezin en huis veilig, en door samen te werken met de plaatselijke politie en nieuwsmedia konden we de buurt ook veilig houden. Met Ring ben je altijd thuis. En als je deel uitmaakt van onze gemeenschap, zijn wij er altijd voor jou.

Wil je zelf een misdaad in de omgeving melden, neem dan contact op met de plaatselijke politie.