Toen ik in 2011 de Ring Video Doorbell ontwikkelde, wist ik niet dat ik met iets baanbrekends bezig was; ik had gewoon een manier nodig om vanuit mijn garage de mensen te kunnen zien die voor mijn voordeur stonden. Maar nadat mijn vrouw mij vertelde dat het haar een veilig gevoel gaf, besefte ik dat mijn uitvinding ook andere mensen een veilig gevoel in hun woning kon geven.

Nog geen zeven jaar later zijn we actief in steden door heel Amerika om woonomgevingen veiliger te maken en kunnen we bewijzen dat Ring zorgt voor lagere misdaadcijfers. In 2015 werkten we samen met de politie in Los Angeles aan een pilotproject waarin we Ring-videodeurbellen in een woonwijk installeerden. Nadat de Ring-apparaten in slechts 10% van alle woningen in de wijk waren geïnstalleerd, zagen we maar liefst 55% minder woninginbraken. Vorig jaar besloten we iets vergelijkbaars te doen in Newark in New Jersey.

Zoals in alle grote steden hebben de inwoners van Newark in New Jersey te kampen met criminaliteit in hun woonomgeving. Daarom besloten we afgelopen zomer samen met Newark-inwoner Shaquille O’Neal om de misdaadbestrijdingskrachten van Ring toe te passen in de grootste stad van New Jersey.

Deze pilot is een samenwerking met de stad Newark en de afdeling openbare veiligheid van Newark. Ring doneerde meer dan 500 apparaten aan woningbezitters in twee woonwijken – Weequahic en Forest Hill. Deze twee woonwijken werden uitgekozen vanwege de grote inzet van de bewoners om misdaad in hun woonomgeving te bestrijden. Volgens ons zouden onze apparaten een waardevol hulpmiddel zijn om hen daarbij te helpen.

De eerste resultaten lieten al zien dat Ring-apparaten een positieve invloed hebben. Nadat Ring Video Doorbells en Ring Spotlight Cams in 11% van de woningen in de twee wijken waren geïnstalleerd, bleken er in de periode van april tot en met juli 2018 meer dan de helft minder inbraken te zijn geweest dan in diezelfde periode in 2017. Ik kan wel zeggen dat het hele Ring-team enthousiast was.

Dat gold ook voor onze partners in Newark. Anthony Ambrose, hoofd van de afdeling openbare veiligheid, wist het perfect onder woorden te brengen: "Een van de beste manieren om de samenwerking tussen politie en gemeenschap te verbeteren is door meer zicht te hebben op onze woonomgeving. Het pilotprogramma van Ring leverde de extra hulpmiddelen die we nodig hadden voor onze doorlopende inzet om misdaad in en rondom woningen te bestrijden." Burgemeester Ras Baraka voeg hieraan toe: "We vinden het geweldig dat onze inwoners de allernieuwste technologie op het gebied van woningbeveiliging cadeau hebben gekregen als onderdeel van dit innovatieve misdaadbestrijdingsprogramma, een goede aanvulling op de doorlopende inzet van de politie van Newark."

En nu? We blijven samenwerken met gebruikers en politieagenten om hen te helpen misdaad te bestrijden en we kijken ernaar uit om met nog meer gemeenschappen en steden samenwerkingen aan te gaan. Het is onze missie om misdaad in alle woonwijken te beperken.