Het is geen geheim dat online winkelen de laatste jaren ontzettend is toegenomen. Met de opkomst van e-commerce en het gemak van thuisbezorging winkelen steeds meer consumenten online voor alles van de boodschappen tot cadeaus voor de feestdagen.

Maar met het toenemen van het aantal online shoppers neemt ook het risico op diefstal van pakketten toe; er bestaat in Amerika zelfs een nationale dag genaamd Package Protection Day (Pakketbeschermingsdag), die woningbezitters stimuleert om hun woningen te beveiligen tegen pakketdiefstal tijdens feestdagen en vakanties.

Bekijk dus voordat je online gaat winkelen eens deze tips om pakketten die worden bezorgd te beschermen tegen dieven.

Pakketdiefstalcijfers in één oogopslag*

23.000.000

Bij 23 miljoen Amerikanen werd in 2015 een pakket gestolen bij hun woning.

23 miljoen

Bij 23 miljoen Amerikanen werd in 2015 een pakket gestolen bij hun woning.

91%

91% van alle woningbezitters laat minstens één keer per maand een pakket bezorgen.

850.000.000

850 miljoen pakketten zullen dit jaar rond de feestdagen worden bezorgd.

850 miljoen

850 miljoen pakketten zullen dit jaar rond de feestdagen worden bezorgd.

7 stappen om pakketdiefstal te voorkomen

Hier vind je zeven simpele tips om pakketdiefstal tegen te gaan.

1. Andere bezorglocatie kiezen

Laat indien mogelijk je pakketten verzenden naar een andere locatie dan je huisadres. Als het is toegestaan, laat je pakketten dan afleveren op het werk of bij iemand die de hele dag thuis is.

Veel postbedrijven bieden ook aan het pakket op een postpunt af te leveren, zodat je het zelf kunt ophalen zodra je thuis bent.

2. Handtekening verplichten

Het kan wat lastig zijn, maar het is tegelijkertijd heel effectief tegen pakketdiefstal. Hoewel verzenders vaak bepalen of er getekend moet worden voor hun pakketten, zijn er ook postbedrijven waarbij je zelf kunt aangeven dat je altijd wilt tekenen voor de pakketten die bij jou worden bezorgd.

Zo heeft UPS bijvoorbeeld My Choice, een dienst waarbij je zelf voorkeuren kunt aangeven voor de aflevering van je pakketten. DHL biedt een vergelijkbare dienst.

3. Overweeg een pakketbrievenbus

Hoewel duurder en bewerkelijker dan de andere opties, kan een pakketbrievenbus pakketten veilig voor je bewaren als je niet thuis bent.

Pakketbrievenbussen zijn vergelijkbaar met brievenbussen in flats en postbussen. Er zijn zelfs slimme pakketbrievenbussen die je een melding sturen als er iets is bezorgd.

4. Meld je aan bij de digitale buurtwacht

Buurtwachten als buurtwhatsapp zijn een handige manier om in contact te komen met andere bewoners en als gemeenschap actie te ondernemen tegen misdaad. Ring heeft ook een eigen dienst ontwikkeld, Ring Neighborhoods, waarbij je actuele misdaad- en veiligheidsmeldingen ontvangt van gebruikers in dezelfde woonomgeving, kunt praten over beveiliging in de woonomgeving, en op de hoogte blijft van plaatselijk nieuws.

Download de gratis Ring-app en blijf op de hoogte van misdaden in je eigen wijk!

5. Altijd en overal contact met wie er thuis aanbelt

Dankzij nieuwe technologie is het makkelijker om je woning in de gaten te houden en je pakketjes te beschermen.

Zo kunnen Ring-videodeurbellen je bijvoorbeeld direct een melding sturen als iemand op de deurbel drukt of de ingebouwde bewegingssensoren activeert. Dan weet je altijd wanneer er pakketten zijn afgeleverd en of er verdachte bezoekers zijn. Dankzij de tweerichtingsspraak van Ring kun je de pakketbezorger vertellen waar hij of zij de pakketten kan verstoppen, of je kunt verdachte bezoekers laten weten dat ze op beeld staan.

6. Houd de woning in de gaten met beveiligingscamera's

Met slimme beveiligingscamera's rond je woning kun je vanaf elke locatie het hele gebied rond je woning in de gaten houden.

Als je aan de bezorger vraagt het pakket op een geheime plek neer te leggen, zorg dan dat deze plek wordt bewaakt via beveiligingscamera's. Met Ring Floodlight Cams en Spotlight Cams kun je vanaf de telefoon, tablet en pc het hele gebied rondom je woning in de gaten houden en zo eventuele misdaden voorkomen.

7. Plaats een beveiligingsbord

Beveiligingsborden zijn de makkelijkste en goedkoopste manier om je woning en je pakketjes te beschermen. Door zo'n bord te plaatsen of op te hangen worden criminelen gewaarschuwd dat de woning is voorzien van een beveiligingssysteem, waarna ze wel twee keer zullen nadenken voor ze tot diefstal overgaan.

Ring heeft een Solar Security Sign die zichzelf oplaadt gedurende de dag en in het donker wordt verlicht, zodat de woning dag en nacht wordt beveiligd. Klik hier voor meer informatie.

Gemoedsrust als je niet thuis bent

Veel mensen winkelen graag online omdat het goedkoper en gemakkelijk is. Het laatste wat je wilt is dat je tijd moet steken in het traceren van pakketten en het aangeven van gestolen pakketten. Gebruik dus deze eenvoudige beveiligingstips om pakketdiefstal te voorkomen.

Is er onlangs nog een pakket gestolen bij je woning? Geen zorgen! Zie hier ons artikel over hoe om te gaan met gestolen pakketten.

*Referenties: 1. "Worst Holiday Hazards", InsuranceQuotes.com 2. "Smart Technology Protecting Consumers’ Homes",Ring.com 3. "USPS to Deliver More Than 15 Billion Pieces of Holiday Mail", USPS.com